Munster vraagt investeerders ondanks Bidens antitrustplan te investeren in technologiebedrijven

By: Ruchi Gupta
on jul 13, 2021
  • Investeer in geweldige bedrijven waarvan we niet zonder kunnen leven.
  • Grote bedrijven en hun producten zullen altijd in trek zijn bij consumenten.
  • Beleggers moeten zich zorgen maken over het kunnen identificeren van geweldige bedrijven.

In gesprek met CNBC’s Squawk Box bespreekt Gene Munster, oprichter en Managing Partner van Loup Ventures, of de technologiehandel onder druk staat of van welke aard dan ook. Deze discussie vindt plaats tegen de achtergrond van het antitrustplan van president Joe Biden. President Biden tekende een paar dagen geleden een bevel. Het nieuwe uitvoeringsbesluit heeft tot doel de concurrentiebeperkende praktijken van de grote technologiebedrijven, onder meer arbeid, hard aan te pakken. Ondanks dit alles herhaalt Gene Munster het feit dat beleggers moeten overwegen om geld in grote bedrijven te investeren.

Waar moeten de investeerders zich zorgen over maken?

Volgens Munster moeten investeerders zich zorgen maken over het identificeren van grote bedrijven. Volgens hem zijn producten zonder welke we niet kunnen leven en waarvoor we een hogere prijs zouden willen betalen, een geweldig bedrijf. Hij stelt:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Geweldige bedrijven zijn die bedrijven die producten hebben waar we niet zonder kunnen, en we zijn bereid meer geld uit te geven voor die producten.”

Munster zegt dat investeerders niet moeten proberen de toeleveringsketen te begrijpen. Hij zegt dat China voor bedrijven als Apple Inc (NASDAQ: AAPL) een belangrijke X-factor is in de toeleveringsketen. Maar beleggers hoeven zich geen zorgen te maken over zulke dingen en zouden zich liever zorgen moeten maken over het identificeren van deze geweldige bedrijven. Hij stelt:

“China is een belangrijke X-factor voor bedrijven als appel en het begrijpen van de toeleveringsketen. Maar uiteindelijk, om uw vraag te beantwoorden, is waar moeten beleggers zich zorgen over maken? Ze zouden zich zorgen moeten maken over het opnieuw identificeren van deze geweldige bedrijven die nadenken over hoe hun leven zal evolueren en welke bedrijven die evolutie zullen aansturen”

Munster noemt Apple en Google geweldige bedrijven

Onder verwijzing naar het voorbeeld van een geweldig bedrijf, noemt Munster Apple Inc en beschrijft hij Google (NASDAQ: GOOGL) als ‘de zuurstof van het internet’. Hij zegt:

“Ik denk dat de definitie van een geweldig bedrijf Apple is. Dat zijn producten die je uiteindelijk niet eens in handen kunt krijgen nu Mac en iPad een maand vertraging hebben. Google is een van die producten. Ik zou dat omschrijven als de zuurstof van het internet, iets waar we niet zonder kunnen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld