Twee pro’s verklaren waarom Apple aandelen meer opwaarts potentieel hebben

By: Ruchi Gupta
on jul 15, 2021
  • Jim Suva ziet de omzet en verkoop van Apple versnellen in H2 2021.
  • Versnelde groei rechtvaardigt hoger gewaardeerde AAPL aandelen,
  • Tech pro Gene Munster gelooft dat AAPL $200 waard is en het beste FAANG aandeel is.

Volgens twee marktanalisten zou Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) getuige kunnen zijn van een bemoedigende tweede helft van 2021, aangezien de aandelen van de techgigant blijven stijgen. Voor de derde keer deze week bereikten Apple aandelen op woensdag recordhoogten, na berichten dat het consumententechnologiebedrijf leveranciers had opgedragen de iPhone productie te verhogen. De aandelen sloten woensdag op $ 149,15 per aandeel.

De waardering van Apple zal waarschijnlijk niet toenemen, maar er is veel voordeel mogelijk

Citigroup senior tech analist Jim Suva denkt dat de waardering van Apple over het algemeen redelijk is en waarschijnlijk niet zal toenemen. Suva vertelde CNBC:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“We verwachten helaas niet dat de waardering zal toenemen. Wat we wel zien versnellen, zijn de inkomsten en verkopen, en daarom is de consensus te laag. En daarmee denken we dat het voordeel van het aandeel uit de fundamentals zal komen. Van omzet en winst en cashflow en niet vanuit de markt die dit hoger-op-een-meervoudig perspectief herwaardeert.”

Aan de andere kant verwacht de mede-oprichter en managing partner van Loup Ventures, Gene Munster, dat er een aanzienlijk voordeel zal worden gezien. Hij legde uit dat de overtuiging onder beleggers is dat het kwartaal van maart het beste kwartaal was voor het bedrijf in bijna tien jaar sinds hij Apple begon te volgen. Munster zei dat de beste dagen voor het bedrijf komen, gezien wat Apple doet op het gebied van gezondheidszorg, transport, 5G, augmented reality en andere diensten.

Munster: AAPL is het beste FAANG aandeel

Volgens Munster zou alles wat het bedrijf doet goed kunnen spelen en de winst kunnen verhogen, waarbij Wall Street in 2022 $ 5,50 voorspelt. Bij elkaar zou het aantal dichter bij $ 6 kunnen liggen, en hij denkt dat AAPL een aandeel van $ 200 is, wat een voordeel is van 40%. Munster zei:

“Ik wil er wel op wijzen dat ik al heel lang optimistisch ben over Apple. Ik heb dit jaar een voorspelling gedaan. Apple zou het best presterende technische aandeel zijn. En dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Google is met 44% gestegen. Apple is 9% gestegen, maar als ik die voorspelling opzij zet, die waarschijnlijk niet gaat gebeuren, denk ik dat Apple in de tweede helft van het jaar de best presterende zal zijn, want uiteindelijk denk ik dat het het veel beter kan doen. En ik denk dat dit bedrijf de beste positie heeft van alle FAANG.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld