Binance voltooit zijn 16e BNB burn; 1,29 miljoen tokens verbrand

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jul 19, 2021
  • Dit is de op een na grootste verbranding van Binance.
  • De grootste verbranding was in april toen Binance $600 miljoen aan BNB uit de omloop had gehaald.
  • BNB heeft niet positief gereageerd op deze verbranding en daalde zelfs 2,41% de afgelopen 24 uur.

Binance, de toonaangevende cryptobeurs in termen van volume, heeft de 16e kwartaal verbranding van het oorspronkelijke token, Binance Coin (BNB/USD) afgerond. De beurs onthulde dit nieuws door middel van een officiële aankondiging op 18 juli en merkte op dat het 1.296.728 BNB ter waarde van ongeveer $393.673.653,52 (£286.931.010.74) verbrandde. Naar verluidt heeft de beurs ook de resterende 16 miljoen BNB ontgrendeld en het geld naar een teamadres verplaatst.

Volgens de aankondiging heeft het Binance team nog nooit een enkel token van zijn toewijzing gebruikt of verkocht. In plaats daarvan heeft het team het geld besteed aan het brandprogramma. De publicatie onthulde verder dat deze brand de feitelijke vernietiging van 1.291.565 BNB inhield.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Binance heeft vervolgens de resterende 5.163 BNB besteed via het Pioneer Burn programma, een initiatief dat de BNB houders helpt die hun geld verloren door oprecht verkeerde transacties naar slimme contracten. Na onderzoek en vaststelling dat de transacties voldoen aan het beleid van het programma, betaalt het de fondsen terug en trekt het de tokens af van het bedrag aan BNB dat is gepland voor driemaandelijkse verbrandingen.

Uit de hoeveelheid vernietigde BNB kan veilig worden geconcludeerd dat Binance in het tweede kwartaal van 2021 ongeveer $ 2 miljard (£ 1,46 miljard) winst heeft gemaakt. Dit komt omdat de whitepaper van het project aangeeft dat de beurs beloofde om elk kwartaal 20% van zijn winst te verbranden .

BNB blijft slecht presteren

De grootste verbranding van Binance kwam in april toen de beurs ongeveer $ 600 miljoen (£ 437,56 miljoen) aan BNB vernietigde na de bullish prestaties van de cryptomarkt in het eerste kwartaal. Door het effect van deze massale verbranding is BNB destijds flink gestegen.

Ondanks dat de 16e kwartaal verbranding de op een na grootste verbranding die Binance tot nu toe heeft gehad was, heeft zijn effect niet tot uiting in de prijs BNB’s. Op het moment van schrijven verandert BNB van eigenaar voor $ 297,55 (£ 216,94) na een daling van 2,41% in de afgelopen 24 uur. De munt is momenteel de op drie na grootste cryptocurrency qua kapitalisatie met een marktkapitalisatie van $ 50.108.854.469 (£ 36.542.633.754.34).

Hoewel deze slechte prestatie deels te wijten is aan het algehele bearish sentiment op de cryptomarkt, heeft Binance gevochten tegen de effecten van verschillende regelgevers die zijn activiteiten onderdrukken. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) verbood de beurs bijvoorbeeld om gereguleerde activiteiten in het land uit te voeren. Afgezien van de FCA waarschuwde het Japanse Financial Services Agency (FCA) dat Binance niet is geregistreerd om zaken te doen in Japan.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld