JPMorgan investeerders juichen Jamie Dimon’s grote bonus toe

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson woont in Montreal met zijn vrouw en dochter, kijkt graag naar hockey en is op een levenslange zoektocht… read more.
on jul 21, 2021
  • De raad van bestuur van JPMorgan kende CEO Jamie Dimon 1,5 miljoen opties toe.
  • Dimon is sinds 2005 CEO en kreeg in 2020 te maken met gezondheidsproblemen.
  • De bonus is bedoeld om Dimon te verleiden om een 'aanzienlijk aantal jaren' CEO te blijven.

De aandelen van de Wall Street gigant JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) wonnen woensdagochtend bijna 1% nadat de raad van bestuur van het bedrijf een grote retentiebonus had goedgekeurd voor CEO Jamie Dimon. De zet is opmerkelijk omdat de 65-jarige all-star CEO de pensioengerechtigde leeftijd nadert, maar hij blijft misschien langer dan verwacht.

Dimon scoort 1,5 miljoen opties

Dimon heeft helaas in de afgelopen 10 jaar twee opmerkelijke gezondheidsproblemen ondergaan, waaronder een noodhartoperatie in 2020. Het is logisch dat investeerders aannemen dat Dimon van plan is om in de komende jaren met pensioen te gaan, maar de raad van bestuur van het bedrijf heeft aangegeven dat Dimon graag nog een tijdje CEO blijft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens The Wall Street Journal heeft JPMorgan’s bestuur Dimon een retentiebonus van 1,5 miljoen opties gegeven. De huidige marktwaarde van de prijs is meer dan $ 220 miljoen op basis van de slotkoers van het aandeel van $ 149,71. In een regelgevende aanvraag zei de bank dat de speciale prijs de intentie van de raad van bestuur weerspiegelt dat Dimon “het bedrijf nog een aanzienlijk aantal jaren zal leiden”.

De opvolgingsplannen van Dimon

JPMorgan lijkt eerder dit jaar een opvolgingsplan voor Dimon te hebben opgesteld. WSJ meldde in mei dat Marianne Lake, hoofd van consumentenleningen en Chief Financial Officer Jennifer Piepszak, twee koplopers zijn om de bank te leiden als Dimon met pensioen gaat.

Bronnen dicht bij de zaak vertelden WSJ echter dat de twee gekwalificeerde leidinggevenden mogelijk vijf tot zeven jaar moeten wachten. Het bestuur van JPMorgan hoopt dat Dimon de bank zal blijven leiden tot ten minste 2026. In de indiening van de regelgeving stond ook:

Bij het uitreiken van de speciale prijs heeft de raad van bestuur rekening gehouden met het belang van het voortdurende, langetermijnbeheer van het bedrijf, de continuïteit van het leiderschap en de planning van de managementopvolging te midden van een zeer competitief landschap voor uitvoerend leiderschapstalent.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld