Bitcoin Cash prijsvoorspelling: 3 redenen waarom BCH herstelde

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 22, 2021
  • De Bitcoin Cash prijs herstelde zich toen de angst in de markt afnam.
  • Positieve opmerkingen van Elon Musk en Jack Dorsey over cryptocurrencies hielpen ook.
  • BCH steeg nadat Bitcoin boven $31.000 was gestegen.

De prijs van Bitcoin Cash (BCH/USD) herstelde woensdag toen cryptocurrencies en wereldwijde aandelen stegen. De munt steeg naar $ 430, wat aanzienlijk hoger was dan het dieptepunt van deze week van $ 382.

3 katalysatoren voor BCH rebound

De BCH prijs daalde maandag scherp toen de angst- en hebzuchtindex dit jaar naar het laagste niveau crashte. Deze prestatie kwam toen het aantal nieuwe Delta gevallen in landen als de VS, Duitsland, Frankrijk, Australië en het VK toenam. Als zodanig waren mensen over het algemeen bezorgd over het potentieel voor meer lockdowns, zelfs als het vaccinatieproces doorgaat.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De prijs van Bitcoin Cash is daarom weer opgelopen omdat deze angst is afgenomen. De angst- en hebzuchtindex, een tool ontwikkeld door CNN Money, is van 17 naar 25 gegaan. Deze trend viel samen met het feit dat ook de wereldwijde aandelen zijn gestegen. De Dow Jones, FTSE 100 en Nikkei 225 hebben allemaal hun maandag verliezen uitgewist

Ten tweede is Bitcoin Cash gestegen vanwege de positieve opmerkingen over Bitcoin door Elon Musk en Jack Dorsey op de B-Word Conference. In een verklaring zei Elon Musk dat hij long op Bitcoin, Dogecoin en Ethereum was. Hij bevestigde ook dat SpaceX en Tesla allemaal in Bitcoin waren geïnvesteerd. Het belangrijkste was dat hij opmerkte dat hij vastbesloten was om Bitcoin terug te geven als betalingsoptie in Tesla.

Hoewel Elon Musk niet direct over Bitcoin Cash sprak, bestaat er een nauwe correlatie tussen cryptocurrencies. In de meeste gevallen wordt een sprong in Bitcoin meestal gevolgd door een sterke prestatie van andere cryptocurrencies.

Ten slotte is de BCH prijs teruggekaatst vanwege de algehele prestaties van Bitcoin. Na een crash tot onder de $ 30.000 deze week, steeg Bitcoin van de ene op de andere dag tot meer dan $ 32.000. Dit is een teken dat er nog kopers op de markt zijn.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

Bitcoin Cash price
Bitcoin Cash prijs grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de BCH prijs een dubbele bodem patroon vormde bij de belangrijke ondersteuning op $382. Het huidige herstel komt ook deels doordat beleggers zich afvragen of de prijs onder deze steun zal zakken. De prijs is hersteld en is naar het voortschrijdend gemiddelde over 50 perioden gegaan, terwijl de MACD begon te stijgen.

Daarom zal de munt waarschijnlijk de neerwaartse trend hervatten, aangezien opluchtingsrally’s zelden voortduren. Als dit gebeurt, zal een sterkere daling worden bevestigd als de prijs onder de $ 382 zakt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld