cBridge van Celer gaat live op het mainnet van het project

By: Daniela Kirova
on jul 22, 2021
  • cBridge maakt een einde aan hoge kosten voor activaoverdracht.
  • Wachttijden zijn nu teruggebracht van dagen naar minuten.
  • cBridge handhaaft de liquiditeitsstroom binnen het netwerk zonder een bewaarder.

Celer, het snelle, betaalbare netwerk voor waardeoverdracht en onbetwiste leider in Layer 2 schaaloplossingen, heeft aangekondigd dat cBridge, zijn netwerk met meerdere ketens, live is gegaan op het mainnet. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om tokens over te dragen over Binance Smart Chain (BNB/USD), Ethereum (ETH/USD), Polygon (MATIC/USD) en Arbitrum met lage latentie en lage kosten met behulp van cBridge, vernam Invezz uit een persbericht van de bedrijf.

Gebruikerservaring vereenvoudigen en investeringskosten verlagen

cBridge bouwt voort op de huidige State Channel technologie om een oplossing te bieden voor enkele grote uitdagingen, zoals forse investeringen die nodig zijn om activa tussen lagen en ketens over te dragen en een gecompliceerde gebruikerservaring. Met cBridge is het mogelijk geworden om tegen een zeer lage prijs te storten in en op te nemen van rollup ketens. Bovendien zijn de wachttijden nu teruggebracht van dagen naar slechts enkele minuten. Bovendien maakt cBridge directe waardeoverdracht en interoperabiliteit mogelijk tussen verschillende ETH side chains en Layer 2 rollups en op door EVM ondersteunde ketens. Dit helpt de kloof tussen Ethereum Layer 1 en Layer 2 te overbruggen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dr. Mo Dong, mede-oprichter van Celer Network, prees de ontwikkeling:

“Als een open-sourceplatform met de missie om blockchain-adoptie naar mainstream te brengen, is ons doel met cBridge om een krachtig en kostenefficiënt interoperabel waardeoverdrachtsnetwerk te leveren zonder concessies te doen aan de veiligheid of vertrouwensvrije garantie. We zullen doorgaan met het ondersteunen en faciliteren van projecten die voortbouwen op onze oplossingen.”

Vertragingen wegwerken

cBridge v1.0 wordt gelanceerd op het mainnet met zowel node-software als een gebruikersinterface. Het kan worden gebruikt om tokens over lagen en ketens over te dragen tussen de Ethereum-, Arbitrum-, Polygon- en Binance Smart Chain netwerken. Op deze manier handhaaft cBridge de liquiditeitsstroom binnen het netwerk zonder de noodzaak van een op vertrouwen gebaseerde bewaarder en zonder vertraging.

Celer cBridge gebruiksscenario’s

Met cBridge kunt u nu direct Layer 2 via ETH Layer 1 binnenkomen en verlaten. Gebruikers kunnen waarde overdragen tussen verschillende Layer 2 netwerken zonder de onderliggende Layer 1 blockchain te hoeven passeren. cBridge minimaliseert de kosten van liquiditeitsbewegingen en versnelt transactiesnelheden over verschillende blockchains tot wel 1000 keer. Het is een bidirectionele brug tussen Layer 1 netwerken en Layer 2 op een andere blockchain. DeFi klanten kunnen het gebruiken om lage waardeoverdrachtskosten te ondersteunen bij het verplaatsen van tokens, in tegenstelling tot het betalen van kosten voor elke transactie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld