Cramer zegt dat Raytheon “buitengewoon sterk” is

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 27, 2021
  • Raytheon Technologies overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Jim Cramer zei dat Raytheon buitengewoon sterk is op CNBC's "Squawk Box".
  • De aandelen van het bedrijf zijn dinsdagochtend 4% gestegen.

Raytheon Technologies Corp (NYSE: RTX) rapporteerde dinsdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die beter waren dan de schattingen van Wall Street over robuuste prestaties in zijn defensie activiteiten. De commerciële ruimtevaart, zei het bedrijf, zag ook tekenen van herstel.

Financiële prestatie

Raytheon zei dat zijn netto-inkomen in het tweede kwartaal op $ 1,03 miljard stond, wat neerkomt op 68 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte het een verlies van $ 3,84 miljard of $ 2,55 per aandeel. Gecorrigeerd voor eenmalige items verdiende het ruimtevaart- en defensiebedrijf $ 1,03 per aandeel in het tweede kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Raytheon genereerde $ 15,88 miljard aan inkomsten, wat neerkomt op een groei van 13% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 15,83 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 93 cent voorspeld.

Toekomstige begeleiding

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt Raytheon nu dat zijn omzet zal dalen in het bereik van $ 64,4 miljard tot $ 65,4 miljard op maximaal $ 4,0 aan winst per aandeel. Het Amerikaanse bedrijf verhoogde dinsdag ook zijn vooruitzichten voor de vrije kasstroom voor het hele jaar van $ 4,5 miljard tot $ 5,0 miljard.

In het recente kwartaal bedroeg de vrije kasstroom $ 966 miljoen tegenover $ 775,8 miljoen verwacht. Raytheon kocht in het tweede kwartaal $ 632 miljoen aan eigen aandelen terug.

Opmerkingen van CEO Greg Hayes

In een commentaar op het winstrapport zei CEO Greg Hayes:

“Onze niet-aflatende focus op operationele uitmuntendheid, structurele kostenreductie en integratie-uitvoering heeft ons in staat gesteld om onze fusiegerelateerde brutokosten synergiedoelstelling verder te verhogen met $ 200 miljoen tot $ 1,5 miljard. Als resultaat van onze toonaangevende franchises en gedifferentieerde technologieën hebben we tijdens het kwartaal aanzienlijke programmawinsten behaald die tot ver in de toekomst zullen zorgen voor aanhoudende groei van de omzet en het resultaat.”

Op de “Squawk Box” van CNBC vergeleek Jim Cramer, gastheer van Mad Money, Raytheon’s kwartaalresultaten met Tesla Inc, dat rapporteerde na sluiting van de markt op maandag, en zei: “Raytheon is buitengewoon sterk”. Het aandeel Raytheon is dinsdagochtend zo’n 4% gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld