Microsoft aandelen dalen ondanks recordbrekende resultaten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 27, 2021
  • Microsoft Corp overtreft de schattingen van Wall Street in Q4.
  • De tech-gigant rapporteerde recordbrekende winst en omzet in fiscaal 2021.
  • De aandelen van het bedrijf zakten nog steeds ongeveer 3% in de handel na sluitingstijd.

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) rapporteerde dinsdag recordprestaties voor het fiscale jaar 2021 met een omzet van $ 165 miljard en een winst van meer dan $ 60 miljard. De aandelen van het bedrijf daalden nog steeds met ongeveer 3% in de handel na sluitingstijd. De software analisten van Evercore ISI hebben er echter alle vertrouwen in dat het aandeel uiteindelijk zal reageren.

Het gemakkelijke antwoord op hoe Microsoft het beter blijft doen dan de S&P is dat Microsoft een groei met dubbele cijfers blijft realiseren, aldus de analisten van Evercore.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Evercore ISI beoordeelt Microsoft als ‘outperform’ met een koersdoel van $300. Het bedrijf van $ 2,16 biljoen heeft momenteel een koers-winstverhouding van 39,00.

Financiële prestaties Q4

De nettowinst van Microsoft in het fiscale vierde kwartaal kwam uit op $ 16,46 miljard. Per aandeel verdiende het bedrijf $ 2,17 in het vierde kwartaal, vergeleken met het cijfer van $ 1,46 een jaar geleden. De tech-gigant genereerde het afgelopen kwartaal $ 46,15 miljard aan inkomsten – een sterke stijging ten opzichte van de $ 38,03 miljard vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts een omzet van 44,22 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,92 dollar voorspeld. De omzet van LinkedIn steeg in het tweede kwartaal met 51%.

Inkomsten uit afzonderlijke bedrijfssegmenten

Volgens Microsoft overtroffen al zijn segmenten de schattingen van analisten in het vierde kwartaal. De inkomsten uit productiviteit en bedrijfsprocessen, meer persoonlijk computergebruik, intelligente cloud stegen op jaarbasis tot respectievelijk $ 14,69 miljard, $ 14,09 miljard en $ 17,38 miljard.

Microsoft Azure noteerde een omzetgroei op jaarbasis van 51% tegenover 44,7% verwacht. De Amerikaanse multinational rapporteert geen ruwe cijfers voor zijn cloud-computingdienst. Het winstrapport komt slechts een week nadat Microsoft CloudKnox heeft gekocht om de cloudbeveiliging van Azure te verbeteren.

Toekomstige begeleiding

Voor fiscaal 2022 voorspellen experts nu meer dan $ 63 miljard aan winst en ongeveer $ 187 miljard aan omzet. Verwacht wordt dat Microsoft zelf haar advies zal geven in de winstoproep die gepland staat voor 05:30 uur. U kunt de conference call van het bedrijf live beluisteren via deze link.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld