Dit is wat het Q2 winstrapport van T-Mobile US ons vertelt

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 30, 2021
  • T-Mobile US overtreft de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Het telecombedrijf verhoogde donderdag de begeleiding over de hele linie.
  • CEO Mike Sievert bespreekt de kwartaalresultaten bij CNBC's "Closing Bell".

T-Mobile US Inc (NASDAQ: TMUS) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Het Amerikaanse bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor de toekomst over de hele linie, inclusief voor cashflow, EBITDA en omzet, maar de aandelen daalden nog steeds met meer dan 2% in de handel na sluitingstijd.

Financiële prestatie

T-Mobile zei dat zijn netto inkomen in het tweede kwartaal op $ 978 miljoen stond, wat zich vertaalt naar 78 pence per aandeel, dat hoger is dan de schattingen van analisten. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar bedroeg het nettoresultaat een fors lagere $ 110 miljoen of 9 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het telecommunicatiebedrijf genereerde het afgelopen kwartaal een omzet van $ 19,95 miljard, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 13%. Volgens FactSet hadden experts in het tweede kwartaal een omzet van $ 19,36 miljard voorspeld.

Andere opmerkelijke cijfers

De mobiele netwerkoperator heeft in het tweede kwartaal 1,35 miljoen netto nieuwe klanten toegevoegd. Wall Street schattingen voor de groei van nieuwe klanten kwam uit op een veel lagere 1,18 miljoen. Met $ 14,5 miljard steeg de omzet uit diensten ook met 10% op jaarbasis.

T-Mobile overtrof ook de schattingen in het voorgaande kwartaal (Q1). Het in Washington gevestigde bedrijf hoopt zijn abonneebestand dit jaar met 5,3 miljoen te laten groeien.

De opmerkingen van CEO Mike Sievert bij CNBC’s “Closing Bell”

In een commentaar op het winstrapport zei CEO Mike Sievert bij CNBC’s “Closing Bell”:

“De groei van onze nieuwe klanten was de hoogste in de geschiedenis van ons bedrijf: dit kwartaal 349.000 nieuwe factureringsrelaties. Dat komt door het delen van AT&T, Verizon en andere plaatsen. We hebben het beste 5G netwerk van het land, en het is tijd om ervoor te zorgen dat Amerika dat weet.”

Volgens T-Mobile werpt de Sprint fusie nu zijn vruchten af, waarbij 80% van het Sprint verkeer nu via het T-Mobile netwerk verloopt. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf van $ 180 miljard een koers-winstverhouding van 59,40.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld