Walmart werkt samen met Adobe om zijn marktplaatssoftware aan andere retailers te verkopen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 31, 2021
  • De technologie zal retailers helpen om het gebruikersgemak te vergroten.
  • Bedrijven kunnen ook producten toevoegen aan Walmart's eCommerce winkels.
  • Adobe CEO zegt dat het aantal mensen dat online winkelt en ophaalt in een fysieke winkel verdrievoudigd is.

Walmart Inc (NYSE: WMT) zei eerder deze week dat het samenwerkt met Adobe Inc (NASDAQ: ADBE) om zijn eCommerce technologieën te gaan verkopen aan andere kleine en middelgrote retailers. De zet houdt verband met de visie van CEO Dough McMillon om de winstbronnen uit te breiden tot buiten de kernactiviteiten van de detailhandel.

Walmart opende vrijdagochtend minder dan 1,0% lager, maar herstelde de volledige daling later.

Waarom koos Walmart voor Adobe voor het partnerschap?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dankzij de jarenlange ervaring van Adobe in cloudgebaseerde diensten was het voor Walmart een perfecte bondgenoot om zijn marktplaatssoftware via een abonnement aan retailers te verkopen. De technologie van Walmart zal retailers helpen om het gebruikersgemak te vergroten om online te winkelen en af te halen in een winkel. Met de software kunnen deze bedrijven ook gemakkelijk en efficiënt producten toevoegen aan Walmart’s eCommerce winkels.

Volgens Shantanu Narayen, CEO van Adobe, is het aantal mensen dat online winkelt en afhaalt in een fysieke winkel sinds 2018 “verdubbeld of bijna verdrievoudigd”. In zijn interview met Jon Fortt van CNBC zei hij:

“We waren opgetogen toen ze aankondigden dat ze met Adobe technologie gingen werken om mensen in staat te stellen deze laatste stap van commercie te zetten, om rechtstreeks met klanten in contact te komen. De samenwerking met Walmart maakt voor ons hopelijk een hefboomeffect voor hun bereik, hun distributie en hun wens om meer klanten in staat te stellen dat te doen.”

COVID-19 voedde ‘online winkelen, ophalen in winkel’ bestellingen

Adobe was een van de pioniers van het cloud- en abonnementsmodel. Gegevens van de Digital Economy Index suggereren dat slechts 7% van de totale bestellingen bij Amerikaanse retailers online werd geplaatst en in de winkel werd opgehaald. Ter vergelijking: vorig jaar werd een veel hoger 22% van de bestellingen op deze manier uitgevoerd, toen Amerikanen steeds meer op zoek waren naar manieren om de tijd die ze in de winkels doorbrachten te minimaliseren.

Adobe aandelen hadden vrijdag niet veel last van het nieuws.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld