IOTA wordt gebruikt voor een innovatief slim energieproject

Door:
op aug 3, 2021
  • Schaalvergroting is van groot belang voor energieleveranciers.
  • Het project werd geselecteerd voor financiering van niet-nucleaire onderzoeksprogramma's.
  • De oplossing wordt gerealiseerd op basis van het IOTA distributed ledger protocol.

SUSEE (Secure Sensor Platforms for Smart Energy Networks) is een gezamenlijk project van onderzoeksinstituten Fraunhofer FIT/IPT, de energiedistributienetwerkbeheerder SWO Netz, Chemnitz University en drie MKB bedrijven (peerOS, mCloud Systems en TIP) om een schaalbare, veilige en betrouwbare oplossing voor gegevenssensor netwerkoverdracht en -verwerking, waarvoor de IOTA (MIOTA/USD) Foundation de belangrijkste technologieleverancier zal zijn, vernam Invezz in IOTA’s blog.

Energieschaal- en beveiligingsproblemen oplossen

Zelfs de kleinste energieleveranciers in Duitsland hebben duizenden eindgebruikers, wat gepaard gaat met bepaalde veiligheidsproblemen. Schaalvergroting is van groot belang voor zowel nationale als internationale energieleveranciers aangezien het aantal eindklanten blijft toenemen. De beste oplossing moet betaalbaar en schaalbaar zijn en een groot aantal sensoren en apparaten ondersteunen. Bovendien moet het overdrachtsmechanisme fraudebestendig zijn en de integriteit van de gegevens die worden overgedragen waarborgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Potentieel massale financiering van de Duitse federale overheid

Het project werd geselecteerd voor niet-nucleaire onderzoeksfinanciering in het 7e energieonderzoeksprogramma van het Duitse federale ministerie voor economie en energie (BMWI) met een totaalbedrag van 2,6 miljoen euro. Het doel van het project is het ontwerpen van een schaalbare oplossing voor veilige en betrouwbare gegevensoverdracht, met name voor slimme meters toepassingen, en zal worden gerealiseerd op basis van het IOTA distributed ledger protocol en het zelfconfigurerende WiBACK backhaul netwerk evenals de draadloos netwerkprotocol LoRaWAN. Het zal voldoen aan alle informatienormen van de overheid.

Holger Koether, Director of Partnerships bij de IOTA Foundation, zei:

“Zorgen voor data-integriteit en databeheer versleuteld en veilig rechtstreeks vanaf de edge is het kern-DNA van IOTA. Ik kijk ernaar uit om als onderdeel van een team van zoveel vooruitstrevende organisaties te werken, om te laten zien hoe IOTA wordt gebruikt als een beveiligings- en integriteitslaag voor toekomstige applicaties, waarbij een gedistribueerde, veerkrachtige IT-infrastructuur tegen aanvallen de sleutel is.”

Daniel Demmer, medeoprichter van PeerOS, merkte op:

“We willen een ECOsysteem bouwen dat voor iedereen open staat, transparant en veilig is – data is van degene die ze maakt en niet van degene die de dienst aanbiedt. Met dit project wordt de echte wereld voor het eerst gekoppeld aan het digitale.”

Andreas Baumgartner, CEO bij mCloud Systems:

“Samen met de IOTA Foundation en onze samenwerkingspartners werken we aan een technische oplossing die een veilige en schaalbare basis biedt voor infrastructuurtoepassingen door middel van state-of-the-art communicatietechnologie.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld