Lyft maakt de EBITDA voor het eerst winstgevend in Q2

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on aug 4, 2021
  • Lyft rapporteert beter dan verwachte resultaten voor Q2.
  • Het ride-hailing bedrijf voegde 3,6 miljoen actieve rijders toe in Q2.
  • Bernie McTernan bespreekt de inkomsten op CNBC's "Closing Bell".

Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) zei dinsdag dat het voor het eerst sinds de beursgang EBITDA winstgevend maakte in het fiscale tweede kwartaal. De Uber rivaal zag een sterke toename van het aantal passagiers en rapporteerde beter dan verwachte resultaten voor het fiscale tweede kwartaal.

Eerder dit jaar verkocht Lyft zijn technologie voor autonoom rijden aan Toyota Motor. De aandelen van het bedrijf stegen dinsdag meer dan 5% in de nabeurshandel.

Lyft voegde 3,6 miljoen actieve rijders toe in Q2

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Lyft noteerde een opeenvolgende stijging van 3,6 miljoen actieve rijders tot 17,1 miljoen in het tweede kwartaal. Ter vergelijking: de consensus van FactSet lag op een lagere 15,5 miljoen. De omzet per actieve rijder kwam uit op $ 44,63 versus $ 45,36 verwacht.

Het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf zal naar verwachting zijn prognose voor de toekomst geven tijdens zijn winstrapport dat gepland staat voor 16.30 uur ET. U kunt via deze link bekijken.

De opmerkingen van Bernie McTernan bij CNBC’s “Closing Bell”

In een reactie op waar u op moet letten bij het winstrapport, zei Bernie McTernan van Needham op CNBC’s “Closing Bell”:

“We gaan kijken hoe vraag en aanbod zich ontwikkelt op het platform. Ze noemden recordwinsten voor chauffeurs in het tweede kwartaal die doorgingen in juli, wat betekent dat er nog steeds sprake is van een onevenwicht tussen vraag en aanbod. Ongeveer 7,5 miljoen zou over een maand mogelijk van de federale werkloosheid kunnen afkomen, dus we zullen zien of dat een katalysator kan zijn die meer drijfveren aan het platform toevoegt.”

Financiële prestaties in het tweede kwartaal

Het ride-hailing bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal $ 23,8 miljoen aan aangepaste EBITDA winst. Oorspronkelijk had het verwacht dat de EBITDA in het derde kwartaal winstgevend zou worden. Het nettoverlies bedroeg $ 251,9 miljoen, wat neerkomt op 76 cent per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het een hoger nettoverlies van $ 437,1 miljoen of $ 1,41 per aandeel geboekt.

Op gecorrigeerde basis verloor het in San Francisco gevestigde bedrijf 5 cent per aandeel. Lyft genereerde in het tweede kwartaal een omzet van $ 765 miljoen, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van ongeveer 125%. Volgens FactSet hadden experts een omzet van $ 700 miljoen en een gecorrigeerd verlies per aandeel van 24 cent voorspeld.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld