Taylor Wimpey keert dividend uit na winst in H1

Door:
op aug 4, 2021
Bijgewerkt: jun 1, 2022
  • Taylor Wimpey rapporteert £287,5 miljoen winst vóór belastingen in H1.
  • Het bestuur heeft 4,14 pence per aandeel aan interim-dividend vastgesteld.
  • De aandelen van het bedrijf gingen woensdagochtend ruim 5% omhoog.

Taylor Wimpey plc (LON: TW) zei woensdag dat het de fiscale eerste helft met winst heeft afgesloten. De woningbouwer sprak ook zijn vertrouwen uit dat zijn bedrijfsresultaat voor het hele jaar de consensusverwachtingen zal overtreffen. De aandelen van het bedrijf gingen woensdagochtend ruim 5,0% omhoog.

H1 financiële prestaties

Taylor Wimpey meldde £ 287.500.000 aan winst vóór belastingen voor de zes maanden die op 4 juli werden afgesloten. Ter vergelijking: het had een verlies vóór belastingen van £ 39,8 miljoen geboekt in dezelfde periode vorig jaar toen de COVID-19 beperkingen op hun hoogtepunt waren. Vóór de pandemie bedroeg de winst vóór belastingen van Taylor Wimpey £ 299,8 miljoen in de eerste helft van 2019.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het in High Wycombe gevestigde bedrijf noteerde een bedrijfswinst van £ 424 miljoen tegenover het verlies van £ 16,1 miljoen een jaar geleden. Taylor Wimpey genereerde in H1 £ 2,20 miljard aan omzet, wat neerkomt op bijna 200% groei op jaarbasis. In 2019 werd de omzet in de eerste helft beperkt tot £ 1,73 miljard.

Begeleiding voor het hele jaar

Voor het volledige jaar voorspelt Taylor Wimpey nu ongeveer £ 820 miljoen aan bedrijfswinst die de consensusschattingen overtreft. Het in Londen genoteerde bedrijf heeft eerder geleid tot 13.200 tot 14.000 opleveringen in fiscaal 2021. Op woensdag zei het dat de opleveringen in de buurt van de bovenkant van de richtlijn zullen verschijnen na een record van 7.303 woningen die het in de periode van zes maanden heeft gebouwd.

Dividend en opmerkingen van de CEO

Na de sterke H1 prestaties zei Taylor Wimpey dat de raad van bestuur 4,14 pence per aandeel aan interim-dividend heeft uitgekeerd. In een reactie op de financiële update zei CEO Peter Redfern:

“Gesteund door de kapitaalverhoging van vorig jaar, hebben we onze activiteit op de grondmarkt opgevoerd voordat de concurrentie terugkeerde, en hebben we met succes onze grondpijplijn vergroot met hoogwaardige locaties die een sterke financiële prestatie zullen leveren. We werken dit land door de planningsfasen zoals verwacht, wat een uitstekend groeimomentum biedt, een hoger rendement voor onze belanghebbenden en een groter aantal nieuwe woningen.”

In apart nieuws maakte woensdag ook haar financiële H1 resultaten bekend.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld