Amerikaanse rechter geeft Ripple toegang tot de gegevens van Binance in de SEC zaak

Door:
op aug 5, 2021
  • Rechter Sarah Netburn verleende de motie op 3 augustus.
  • Met de gegevens wil het team van Garlinghouse bewijzen dat hij geen XRP in de VS heeft verkocht.
  • Volgens het juridische team is de Securities Act van 1933 alleen van toepassing op XRP verkopen in de VS.

De Amerikaanse magistraatrechter Sarah Netburn heeft het FinTech bedrijf Ripple opnieuw in het gelijk gesteld in zijn lopende effectenzaak tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC). Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar gerechtelijke documenten. Naar verluidt heeft rechter Netburn de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, toestemming gegeven om internationale records van toonaangevende cryptobeurs Binance te bekijken.

Volgens het rapport keurde rechter Netburn deze motie op 3 augustus goed, nadat het de vorige dag een dubbele motie had afgewezen. Haar uitspraak luidde,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

ORDER verlening van 274 Letter Motion for Discovery. De rechtbank zal met de raadsman communiceren om de bezorging van de brieven te regelen.

Haar uitspraak kwam nadat het juridische team van Garlinghouse om de informatie had gevraagd en zei dat de directeur de buitenlandse ontdekking van Binance’s gegevens zoekt omdat hij gelooft dat de beurs unieke documenten en informatie bevat die relevant zijn voor de zaak. Het juridische team merkte verder op dat dergelijke informatie zal helpen licht te werpen op de XRP transacties die Garlinghouse op internationale crypto-handelsplatforms heeft uitgevoerd.

Een verloren strijd voor de SEC?

Met deze ingediende motie proberen Garlinghouse en zijn juridische team de beschuldigingen van de SEC te weerleggen dat hij via verschillende handelsplatforms meer dan 357 miljoen XRP tokens aan investeerders over de hele wereld heeft verkocht.

Door te zeggen dat Garlinghouse de tokens wereldwijd heeft verkocht, gokt de SEC op de kans dat sommige van deze tokens in de VS terechtkomen. Door informatie te verkrijgen die in strijd is met deze bewering, komt Garlinghouse een stap dichter bij het verslaan van de SEC in zijn geval. Dit komt omdat sectie vijf van de Securities Act van 1933 alleen in het binnenland van toepassing is. Als zodanig zouden de aantijgingen van de SEC ongegrond zijn als uit de gegevens van Binance blijkt dat Amerikaanse investeerders de tokens niet hebben gekocht.

Garlinghouse’s verdedigingsteam voegde toe:

Zoals de SEC weet, werden de verkopen van XRP door de heer Garlinghouse grotendeels gedaan op platforms voor de handel in digitale activa buiten de Verenigde Staten […] die in dit land niet voorkwamen en vallen niet onder de wet die de SEC in dit geval heeft ingeroepen.

Ondertussen groeit het aantal mensen dat deze zaak volgt snel, waarbij experts uit de industrie zeggen dat het een blijvende impact kan hebben op de cryptosector. Tot op heden heeft de SEC alleen bewezen dat ze de opkomende industrie probeert te beteugelen met regels die zijn opgesteld tijdens de Grote Depressie. Als zodanig zijn crypto experts van mening dat de uitkomst van deze zaak eindelijk waakhonden zou kunnen aansporen om regelgeving te creëren om toezicht te houden op de crypto ruimte.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld