Cardano (ADA) rolt eindelijk slimme contracten uit op zijn eerste volledig openbare testnet

Door:
op aug 7, 2021
  • Cardano is klaar om slimme contracten uit te brengen, na de lancering van het Alonzo Purple testnet.
  • De hard fork wordt medio augustus aangekondigd.
  • Het evenement zal naar verwachting in september plaatsvinden en officieel het Goguen tijdperk beëindigen.

Cardano (ADA/USD) is een cryptoproject geweest dat dit jaar veel aandacht heeft getrokken. Het lanceerde begin 2021 meerdere upgrades, waardoor het steeds dichter bij de introductie van slimme contracten kwam, en de opwinding over de mogelijkheden die deze stap zou kunnen brengen, zorgde ervoor dat de prijs ervan steeg.

Nu is het Alonzo testnet van het project de paarse fase ingegaan, volgens de aankondiging die vrijdag 6 augustus door IOHK is gepubliceerd. Het ingaan van deze fase is een grote stap voor Cardano, omdat het dichter dan ooit bij het brengen van slimme contracten naar zijn huidige netwerk is gekomen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Voorlopig zijn de contracten echter alleen beschikbaar op het testnet. Maar er moet worden opgemerkt dat het testnet volledig openbaar en volledig functioneel is. Wat dit betekent is dat elk lid van het Plutus pionierprogramma, de exploitant van de ringpool en zelfs beurzen, allemaal kunnen meedoen en hun eigen testen kunnen doen binnen het testnet.

Wat is de volgende stap?

Voor de paarse fase had Cardano Alonzo Blue en Alonzo White testnetten. Alonzo Blue was beperkt tot slechts 50 gebruikers, terwijl Alonzo White 10 keer dat aantal kon accommoderen, maar dat waren nog steeds slechts 500 personen. Alonzo Purple heeft echter geen bekende limiet.

De volgende stap is het implementeren van het Alonzo testnet op het Cardano mainnet, waarvoor een hard fork nodig is. De datum van het hard fork evenement is echter nog steeds niet beslist, of in ieder geval heeft het team achter Cardano het niet bekendgemaakt. De community moet echter niet te lang wachten, want de exacte datum zou medio augustus bekend moeten worden gemaakt, dus over ongeveer een week.

Daarna wordt aangenomen dat de hard fork begin of half september kan plaatsvinden, na enkele subfasen. Dit is de uitrolstrategie van IOHK, die het bedrijf een paar maanden geleden, in mei, besloot te delen.

Op dit moment probeert het bedrijf nog te beslissen wie de belangrijkste kandidaten zullen zijn voor het knooppunt dat tijdens het HFC evenement wordt gelanceerd. En tot slot, als we naar het grotere geheel kijken, zal de lancering van Alonzo het einde markeren van Cardano’s Goguen tijdperk, waarvan het doel is om slimme contracten naar het Cardano ecosysteem te brengen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld