Lloyds aandelen dreigt verder te verzwakken nu sentiment daalt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een financiële analist voor Invezz, die de aandelen-, cryptocurrency- en forexmarkten bestrijkt. Hij is een analist met… lees meer.
on aug 19, 2021
  • De aandelenkoers van Lloyds kelderde toen de vooruitzichten voor de Britse economie verslechterden.
  • Het aandeel daalde toen de meeste Britse aandelen kelderden.
  • De aandelen zouden de neerwaartse trend op korte termijn kunnen voortzetten.

De aandelenkoers van Lloyds (LON: LLOY) zakte naar het laagste niveau sinds 21 juli als vooruitzichten voor de Britse economie. Het aandeel daalde tot 43,50p, wat ongeveer 13% onder het hoogste punt van dit jaar was.

Veranderingen in de vooruitzichten voor de Britse economie

Lloyds is de grootste bank in het Verenigd Koninkrijk. De bank opereert via haar gelijknamige merk en andere dochterondernemingen zoals Halifax en Scottish Widows. Het heeft ook een joint venture met Schroders, een van de grootste vermogensbeheerders in het VK.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De koers van het Lloyds aandeel is dit jaar met meer dan 25% gestegen, mede dankzij het sterke herstel van de Britse economie. Ten eerste slaagde het VK erin een deal te sluiten met de Europese Unie en zo de Brexit crisis te vermijden.

Tegelijkertijd was het VK het eerste land dat begon met vaccinaties. Dit leidde op zijn beurt tot een sneller herstel dan in sommige westerse landen.

Lloyds profiteerde ook van de fiscale stimuleringsmaatregelen van de Britse regering. Zo hielp het verlofprogramma van de overheid om de arbeidsmarkt te stabiliseren. Ook de vakantie met zegelrechten hielp de huizenmarkt een boost te geven. Lloyds is de grootste hypotheekverstrekker in het Verenigd Koninkrijk.

Lloyds financiële vooruitgang

Verder heeft het bedrijf een sterke financiële vooruitgang geboekt, deels geholpen door de regenachtige dagfondsen die het vorig jaar heeft toegewezen. In de meest recente publicatie zei het bedrijf dat de winst vóór belastingen 2 miljard pond bedroeg.

Het belangrijkste was dat Lloyds zijn toekomstige begeleiding verhoogde. Het zei dat het verwacht dat zijn netto rentemarge voor het hele jaar ongeveer 250 basispunten zal zijn en dat het rendement op tastbaar eigen vermogen ongeveer 7,6 miljard pond zal bedragen.

De koers van het Lloyds aandeel daalde nadat uit gegevens bleek dat de inflatie in het VK in juli daalde tot 2,0%. Als gevolg hiervan zal de Bank of England (BOE) waarschijnlijk geen prikkel hebben om de rente te verhogen. Andere recente cijfers, met name huisvesting, zijn de laatste tijd relatief zwak.

Ondertussen zal de bank naar verwachting haar focus verleggen door haar vermogensbeheerdiensten uit te breiden. De nieuwe CEO, Charli Nun, was vroeger het hoofd van rijkdom bij HSBC en heeft de interesse uitgesproken om deze divisie uit te breiden.

Prijsvoorspelling Lloyds aandelen

Lloyds share price

De dagelijkse grafiek laat zien dat de koers van het Lloyds aandeel zich de laatste tijd in een algemene bearish trend bevindt. Het heeft moeite gehad om boven het belangrijkste weerstandsniveau van 50,62p te komen. Het is ook gedaald tot onder de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) dicht bij het overboughtniveau is gekomen.

Daarom zal meer zwakte worden bevestigd als de prijs van het LLOY aandeel onder de belangrijkste ondersteuning van 42,86 daalt. Aan de andere kant zal een beweging boven 47,8p deze voorspelling ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10