Institutionele beleggers richten hun blik op Solana (SOL)

Door:
op aug 24, 2021
  • Institutionele beleggers lijken Solana beleggingsproducten te hebben ontdekt.
  • Volgens een rapport stroomde vorige week $7,1 miljoen in op SOL gebaseerde producten.
  • De op één na populairste activa zijn op Cardano gebaseerde producten.

Institutionele beleggers zijn misschien naar de crypto industrie gekomen voor Bitcoin, maar nadat ze het ijs hebben gebroken, richten ze hun blik eindelijk op tal van andere activa die net zoveel, zo niet meer, potentieel bieden. Het grootste voorbeeld hiervan is Solana (SOL/USD), dat de afgelopen week niet minder dan een derde van de instroom naar crypto beleggingsproducten heeft aangetrokken van institutionele handelaren en investeerders.

De ontdekking van Solana’s nieuwe populariteitsniveaus werd gedaan door CoinShares en werd pas gisteren, 23 augustus, in het bedrijfsrapport gepubliceerd. Het rapport, getiteld Digital Asset Fund Flows Weekly, zegt dat er tussen 15 en 20 augustus in slechts vijf dagen tijd $ 7,1 miljoen in Solana beleggingsproducten is gestopt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Helaas werd deze toegenomen interesse niet weerspiegeld in de prijs van het actief, die in die tijd slechts met 1,4% groeide, maar de cryptocurrency van het project kende in augustus over het algemeen een indrukwekkende groei. Sinds het begin van de maand is de SOL met 110% gestegen, van $35 naar $75.

Hoe presteerden de andere activa?

Het rapport gepubliceerd door CoinShares keek ook naar crypto in- en uitstroom, in het algemeen, en merkte op dat institutionele beleggingsproducten tegen een trend van zes weken ingingen als het gaat om uitstroom. De afgelopen zeven dagen werd er ongeveer $ 21 miljoen gespot in de crypto industrie.

Het op één na populairste product was, niet verwonderlijk, Cardano (ADA/USD), dat binnen een week een instroom van $ 6,4 miljoen zag, terwijl slechts de helft van dat bedrag ($ 3,2 miljoen) naar Ethereum ging. $ 1,8 miljoen ging naar LTC, terwijl $ 1,1 miljoen naar Polkadot vloeide (DOT/USD).

Het echt interessante is dat Bitcoin-producten die bedoeld zijn voor institutionele beleggers nog steeds uitstromen zien, met $ 2,8 miljoen die de afgelopen week uitstroomde, wat de zevende achtereenvolgende week is waarin dit is gebeurd. De munt verloor in deze periode 6% van zijn waarde.

Over het algemeen neemt de waarde van activa onder beheer door cryptoproducten echter nog steeds toe en groeide tijdens de marktrally van deze week tot $ 57,3 miljard. Dit is geen nieuwe ATH – dat bedrag staat nog steeds op $ 66 miljard – maar het is een positieve beweging.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld