Moet u, met stijgende crypto prijzen, Coinbase aandelen kopen?

Door:
op aug 31, 2021
Bijgewerkt: apr 30, 2022
  • 90% van de inkomsten van Coinbase is afkomstig van handels- en opslagservicekosten.
  • De beurs verwacht tegen het einde van het jaar $223 miljard activa op het platform.
  • In 2021 stegen de inkomsten van Coinbase met 2.350% op jaarbasis

Met Bitcoin (BTC/USD) die $50.000 nadert en Ethereum (ETH/USD) de trend weerspiegelt, is Coinbase Global op de voorgrond getreden in de cryptocurrency industrie. Moet u hun aandelen kopen of verkopen na de veel gehypte IPO? Een analyse door Investor’s Business Daily werpt licht op het antwoord.

Lees ook: Coinbase aandelen kopen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aandeel steeg met meer dan 70% op de eerste dag

Op 14 april werd Coinbase genoteerd op de Nasdaq voor $ 250 per aandeel. Het aandeel steeg die dag met bijna 72% tot 429,54 voordat het sloot op 328,28, wat een waardering van $ 87,3 miljard opleverde. In een nota aan klanten schreef Wedbush analist Dan Ives:

“De Coinbase IPO is mogelijk een keerpunt voor de crypto industrie en zal iets zijn waar de Street zich op zal richten om de eetlust van investeerders te meten. Coinbase is een fundamenteel onderdeel van het crypto ecosysteem en is een barometer voor de groeiende mainstream acceptatie van Bitcoin en crypto voor de komende jaren.”

90% van de inkomsten van Coinbase is afkomstig van handels- en opslagservicekosten

De grootste cryptocurrency beurs in de VS somt ongeveer 50 cryptocurrency paren op om te handelen. Terwijl Bitcoin, de munt met de hoogste marktkapitalisatie, dit jaar slechts 2% is gestegen, is Ethereum in deze tijd meer dan verdubbeld. Ongeveer 90% van de omzet van het bedrijf kwam uit opslagservice en handelskosten.

Bedrijf voorspelt tegen het einde van het jaar een marktaandeel van 11,3% voor crypto-activa

De beurs gaf een vooruitzicht voor het volledige 2021. Ze verwachten $ 223 miljard activa op het platform te hebben van 56 miljoen geverifieerde gebruikers, wat overeenkomt met een crypto activamarktaandeel van 11,3%. Hun Q1 resultaten misten enigszins het doel. Terwijl Wall Street verwachtte dat Coinbase $ 3,07 per aandeel zou verdienen met een omzet van $ 1,81 miljard, bedroeg de werkelijke omzet $ 1,801 miljard tegen $ 3,05 per aandeel. De resultaten in het tweede kwartaal waren beter, aangezien de beurs $ 6,42 per aandeel verdiende bij een omzet van $ 2,22 miljard. In 2021 stegen de inkomsten van Coinbase met 2.350% op jaarbasis.

Aandelen handelen met bijna 40% korting vergeleken met pieken na de IPO

Door recente dalingen vormen de aandelen geen IPO basis meer. Analisten raden aan om een nieuwe basis in de gaten te houden. Dit zou een reden zijn om te kopen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld