Gluwa lanceert het eerste cryptocurrency venture schuldfonds

Door:
op sep 9, 2021
  • Het fonds biedt een top APY van 12% aan particuliere beleggers.
  • Het nieuwe durfkapitaalfonds draait op een Luniverse Ethereum zijketen.
  • Andere toekomstige rekeningen zijn onder meer een 5% APY spaarrekening.

Gluwa, een in San Francisco gevestigd financieel platform, lanceerde een cryptocurrency native venture schuldfonds op het Ethereum (ETH/USD) netwerk, het eerste in zijn soort, zo vernam Invezz uit een persbericht. Het fonds biedt een top APY van 12% aan particuliere beleggers. Dit is in lijn met Gluwa’s grenzeloze financiële visie, gericht op het verbinden van investeerders wereldwijd met lucratieve, snelle groeimogelijkheden in nieuwe, kapitaalbeperkte markten.

Kredietlijnen voor underbanked en unbanked

Het platform bundelt ingezette fondsen en gebruikt deze om zijn partners liquiditeit te bieden, evenals kredietlijnen en andere kredietmogelijkheden voor underbanked en unbanked klanten. Dergelijke kredietlijnen zijn een geweldige manier om een bedrijf te starten of anderszins toegang te krijgen tot fondsen in tijden van nood. Gluwa’s partnerschappen met kredietmaatschappijen zijn die met Jenfi, die digitale bedrijven in Azië financiert, en Aella, die kredietlijnen verstrekt aan miljoenen mensen in Afrika.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vast fonds op Luniverse

Het nieuwe durfkapitaalfonds draait op een Luniverse Ethereum zijketen en heeft een vaste looptijd van 3 maanden. Beleggers kunnen deelnemen aan de rekening door Bitcoin (BTC/USD) om te wisselen naar de Gluwa stablecoin sUSDC-G via Gluwa’s in-app non-custodial exchange. Stortingen worden gedaan afhankelijk van de aankomstvolgorde, beginnend met een investeringslimiet van $ 500.000 sUSDC-G.

Aankomende beleggingsproducten 2021/2022

Meer dan 1.000 mensen hebben KYC voltooid vóór de lancering, wat slechts de eerste van Gluwa’s beleggingsproducten is. Andere aankomende rekeningen zijn onder meer een 5% APY-spaarrekening en een aan prijzen gekoppelde rekening, met een collectieve rente van 4% APY. Gluwa Invest markeert het begin van een bredere strategie om een gedecentraliseerd kredietecosysteem voor leningen zonder onderpand te realiseren op basis van de Creditcoin blockchain.

Productmanager Brendan O’Toole van Gluwa Invest zei:

“De lancering van Gluwa Invest is een belangrijke mijlpaal en een grote stap in de richting van het realiseren van onze uiteindelijke visie: mensen over de hele wereld verbinden met de kansen, het kapitaal en de investeringen die ze nodig hebben.”

Gluwa CEO Tae Oh voegde toe:

“Onze gebruikers profiteren dubbel. Ten eerste door verantwoorde investeringen te doen die miljoenen mensen kredietmogelijkheden bieden; en ten tweede door onze investeerders toonaangevende rendementen te bieden.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld