Ideanomics vergroot haar eigendomsbelang in Energica met 50%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 15, 2021
  • Ideanomics gaat zijn belang in Energica verhogen van 20% naar 70%.
  • De deal zal Ideanomics helpen haar aanwezigheid in de EV industrie uit te breiden.
  • De deal is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Ideanomics Inc (NASDAQ: IDEX) is een overeenkomst aangegaan om een vrijwillig voorwaardelijk bod uit te brengen in overleg met de oprichters van Energica voor aandelen van Energica Motor Company, aldus het Amerikaanse bedrijf in een persbericht op woensdag.

Wanneer aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden wordt voldaan, waaronder goedkeuring van de regelgevende instanties, zal Ideanomics ongeveer 70% van de Italiaanse fabrikant van hoogwaardige elektrische motorfietsen in handen krijgen. Energica Founders blijft eigenaar van de resterende 29% van het bedrijf.

Ideanomics bezit momenteel een belang van 20% van Energica

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aankondiging markeert een sterke toename van het eigendomsbelang van Ideanomics in Energica, dat momenteel 20% bedraagt.

Door zijn investering in het Italiaanse bedrijf te verhogen, zal Ideanomics zijn wereldwijde aanwezigheid in de EV industrie helpen uitbreiden, met name in de markt voor krachtige elektrische motorfietsen, die naar schatting een samengesteld jaarlijks groeipercentage van meer dan 35% zal noteren van 2019 tot 2024.

“Met uitzonderlijk management en een volledig assortiment innovatieve emissievrije producten die al op de markt zijn, geloven we dat Energica sterk kan profiteren van de middelen van Ideanomics Capital, waardoor hun groeitraject kan worden getransformeerd en ze kunnen worden gepositioneerd als een wereldleider op de markt voor elektrische motorfietsen”, zei de CEO van Ideanomics in een verklaring.

Juridisch adviseurs voor beide bedrijven

Ideanomics koos Venable LLP en Greco Vitali e Associati als juridische adviseurs. Nctm vervulde de rol voor Energica.

Het Italiaanse bedrijf zag vorig jaar een omzetgroei van bijna 100%, gevolgd door zijn “grootste order tot nu toe” in de eerste helft van 2021, wat een snelle expansie hielp, niet alleen in Europa, maar ook in AMEA (Azië, het Midden-Oosten en Afrika).

“Ideanomics biedt toegang tot een synergetisch netwerk van innovatieve bedrijven die wereldwijde uitdagingen aangaan binnen het emissievrije transportsegment. We kijken uit naar aanhoudende groei, innovatie en samenwerking binnen het Ideanomics ecosysteem”, zei Livia Cevolini, CEO van Energica, in een verklaring.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld