Civic Technologies en Solrise Finance introduceren eerste on-chain DEX op Solana

By: Daniela Kirova
on sep 23, 2021
  • Toegestane DEX schept een precedent voor strengere regelgeving binnen het DeFi ecosysteem.
  • Solrise DEX Pro krijgt ondersteuning van Alameda Research.
  • DEX laat institutionele beleggers in een toestemmingsomgeving blijven en profiteren van on-chain liquiditeit.

De toonaangevende innovator Civic Technologies op het gebied van digitale identiteitsoplossingen en Solrise Finance, een gedecentraliseerd investeringsplatform op basis van Solana (SOL/USD), hebben de handen ineengeslagen om de eerste gedecentraliseerde beurs op Solana te lanceren met op digitale ID gebaseerde, geautoriseerde toegang, zo vernam Invezz uit een persbericht. Toegestane DEX schept een precedent voor strengere regelgeving binnen het DeFi ecosysteem.

Filip Dragoslavic, mede-oprichter van Solrise, merkte op:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Dit is onze manier om de wereld van instellingen te overbruggen naar DeFi zonder toevlucht te nemen tot centralisatie, dankzij Civic. Nu Solana al het meest bekende DeFi-ecosysteem voor traditionele financiën is, verwachten we dat het een van de belangrijkste knooppunten zal worden voor instellingen die in het ecosysteem willen springen.”

DEX Pro is het beste voor institutionele beleggers

De geautoriseerde omgeving gecreëerd door Civic Pass, Civic’s identiteitsverificatie voor DeFi of een dApp, en Solrise DEX Pro is het meest geschikt voor institutionele spelers. Solrise DEX Pro krijgt steun van Alameda Research, een van de grootste Solana investeerders en een prominente digitale activafirma, die de DEX ook van initiële liquiditeit zal voorzien.

Toegang zonder toestemming is onverenigbaar met de doelstellingen van institutionele beleggers

Hoewel het wordt beschouwd als een basisprincipe van DeFi, is dit type toegang in tegenspraak met de doelen van institutionele beleggers, die betrokken willen zijn bij het DeFi-ecosysteem, maar aan bepaalde wettelijke vereisten moeten voldoen voordat ze dat kunnen. De lancering van Solrise DEX Pro zal het voor beide teams mogelijk maken om een parallel ecosysteem te creëren, waarin institutionele beleggers in een vertrouwde, vertrouwde omgeving zullen blijven terwijl ze profiteren van Solana on-chain liquiditeit.

Chris Hart, CEO van Civic, verzekert dat toestemming zonder toestemming niet zal vervangen:

“Een goedgekeurde DEX maakt de weg vrij voor meer deelnemers aan het DeFi ecosysteem, inclusief institutionele investeringen. We bouwen technologie die individuen, hun digitale identiteit en onze nieuwe financiële systemen zorgvuldig beschermt. In Solrise hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt en met ons samenwerkt om een hogere norm te stellen die uiteindelijk de bredere industrie ten goede zal komen.”

Civic Pass: een eersteklas KYC oplossing

dApp aanbieders kunnen Civic Pass gebruiken om te bepalen of iemand voldoet aan hun normen voor verificatie voordat ze toegang krijgen tot het handelsplatform. Gebruikers in de VS en gesanctioneerde landen kunnen zich niet aanmelden bij Solrise DEX Pro. Iedereen kan het meteen gebruiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld