Bitcoin daalt met 5% omdat China alle cryptotransacties volledig illegaal verklaart

Door:
op sep 24, 2021
  • China zet nog een belangrijke stap tegen de crypto industrie.
  • Gebruikers hebben zelfs geen toegang meer tot cryptobeurzen die buiten het land actief zijn.
  • De nieuwe stap zal er waarschijnlijk toe leiden dat grote hoeveelheden kapitaal China verlaten.

China heeft al jaren een moeizame relatie met de crypto industrie. Na verloop van tijd begon die relatie echter steeds slechter te worden, vooral nu het land op het punt staat zijn eigen cryptocurrency op landelijke schaal uit te brengen. Alle andere crypto’s, die mogelijk concurrenten zijn van de aankomende digitale yuan, moeten daarom worden geëlimineerd.

Het hele jaar door heeft het land gewerkt aan het verwijderen van crypto-mijnwerkers uit zijn land, aangezien de meerderheid van degenen die Bitcoin (BTC/USD) minen naar China kwamen vanwege de goedkope elektriciteit. Nu, eindelijk, bereikte zijn anti-crypto campagne een nieuw niveau toen het land officieel alle crypto transacties illegaal maakte.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Chinese burgers mogen geen cryptotransacties meer doen

Dat blijkt uit een recente verklaring van de Chinese centrale bank, The People’s Bank of China (PBOC). Het is volledig verboden om Bitcoin, Ethereum, Tether en alle andere munten op de markt te laten circuleren. Alle zakelijke activiteiten met betrekking tot crypto’s zijn verboden en illegaal in het land.

Het enige dat mensen die in China wonen met cryptocurrencies kunnen doen, is ze bezitten, en niet veel anders.

De bank beweert dat het allemaal is gedaan vanwege de risico’s die cryptohandel met zich meebrengt, en dat het doel is om investeerders te beschermen. De burgers mogen ook niet handelen op buitenlandse platforms die China bedienen, omdat dat ook als illegaal wordt beschouwd, en iedereen die na deze dag wordt betrapt op crypto gerelateerde activiteiten, zal zwaar worden gestraft.

Francine Lacqua van Bloomberg speculeerde op Twitter dat de stap China’s nieuwste poging zou kunnen zijn om de kapitaaluitstroom tegen te gaan. Ondertussen zegt Gabor Gurbacs, de directeur van VanEck, dat deze nieuwste stap waarschijnlijk zal resulteren in enorme hoeveelheden kapitaal uit China.

Ondertussen blijft het land plannen bedenken om zelfs het kleine aantal overgebleven mijnwerkers te verbannen die erin slaagden een toevluchtsoord te vinden in sommige van de provincies die zich tot nu toe niet tegen hen hebben verzet.

Te midden van de chaos zag de Bitcoin prijs een enorme daling van 5%, van bijna $ 45k naar $ 42.977 in een kwestie van minuten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld