Bitcoin prijsvoorspelling in een agressieve monetaire beleidsomgeving

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 24, 2021
  • De Bitcoin prijs bleef stabiel na de agressieve Fed en BOE beslissingen.
  • De twee banken gaven aan dat ze binnenkort gaan veranderen.
  • We leggen uit waarom monetair beleid belangrijk is voor Bitcoin.

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) bevindt zich binnen een krap bereik, aangezien beleggers nadenken over de relatief agressieve omgeving van de grootste centrale banken ter wereld. Het handelt op $44.220, wat iets boven het dieptepunt van deze week is op $39.620.

Agressieve omgeving

Bitcoin hield stand in een relatief drukke week onder centrale bankiers. De Bank of Japan heeft woensdag een relatief mild rentebesluit genomen. Het liet zijn programma voor rentetarieven, kwantitatieve versoepeling en rentecurvecontrole ongewijzigd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op dezelfde dag sloot de Federal Reserve haar vergadering af en klonk relatief havikachtig. De Fed besloot de rente en het kwantitatieve versoepelingsbeleid (QE) intact te laten.

Toch zei de bank in de begeleidende verklaring te verwachten dat de rente tussen 2022 en 2024 licht zal stijgen. Ook zal zij in 2022 beginnen met het afbouwen van QE aankopen.

Donderdag besloot ook de Bank of England haar beleidskader intact te laten. De bank besloot de rente en QE intact te laten, maar de gouverneur beweerde dat een lichte aanscherping nodig was. De bank zal nu naar verwachting in december beginnen met afbouwen en in maart de rente verhogen.

Elders, in Noorwegen, werd de Norges Bank de eerste grote centrale bank die de rente verhoogde. Het verhoogde zijn rentetarief van 0% naar 0,25%. Andere centrale banken die deze week hun beslissingen namen, waren de Zwitserse Nationale Bank (SNB) , de South Africa Reserve Bank (SARB) en de Braziliaanse centrale bank.

Beslissingen van centrale banken, met name de Federal Reserve en Bank of England, zijn belangrijk voor de Bitcoin prijs. Historisch gezien doen risicovolle activa zoals Bitcoin en Ethereum het goed in een periode van gemakkelijk geldbeleid.

De Bitcoin prijs deed het bijvoorbeeld goed in 2017 toen de Federal Reserve een kalme toon aanhield. Vervolgens crashte het in 2018 toen de Fed vier renteverhogingen doorbracht. Ten slotte begon de prijs in 2019 te herstellen toen de Fed de rente begon te verlagen.

Bitcoin prijsvoorspelling

Bitcoin price

De 1-dag grafiek laat zien dat de BTC prijs deze week daalde tot een dieptepunt van $39.598. Dit was een opmerkelijke prijs omdat het op 15 juni langs het hoogste punt was. Daarna herstelde het toen beleggers zich haastten om de dips te kopen.

Toch ligt de prijs onder de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, wat betekent dat bulls veel werk te doen hebben. Daarom zal de prijs op korte termijn waarschijnlijk onder druk blijven staan zolang deze onder de twee voortschrijdende gemiddelden blijft.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money