Polkadot’s parachain lancering komt eraan, de DOT prijs stijgt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 14, 2021
  • Polkadot heeft aangekondigd dat het eindelijk klaar is om zijn parachains te lanceren.
  • Parachains zullen extra ketens zijn die naast de hoofdketen lopen.
  • De lancering van de eerste parachain staat gepland voor 11 november.

Gisteren, 13 oktober, heeft Polkadot (DOT/USD) eindelijk aangekondigd dat het klaar is om zijn parachains te lanceren – iets waar iedereen in zijn gemeenschap en ecosysteem al een behoorlijk lange tijd op wacht. De parachains van het project zijn in wezen zijketens die langs de hoofdketen zullen werken.

Tot nu toe was het enige voorbeeld van hoe ze eruit zien en hoe ze werken beschikbaar op Kusama – het netwerk van Polkadot dat wordt gebruikt voor testen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het team van het project is dit het resultaat van vijf lange jaren werk, maar het netwerk is eindelijk klaar om parachains te ondersteunen en te beginnen met het ontwikkelen van de architectuur van het project tot zijn versie met meerdere ketens.

De aangekondigde parachains zullen fungeren als het sluitstuk van de kerntechnologie van het project, die lang geleden in de Whitepaper werd gepresenteerd. Met andere woorden, met hun lancering gaat Polkadot de laatste fase in van zijn eigen multi-lanceringsproces.

Details over de lancering van parachain

Tussen begin juni en nu waren er 11 parachain-slotveilingen op Kusama, met 12 live parachains die momenteel actief zijn in het ontwikkelingsnetwerk van het project. Al die tijd heeft het project geen significant probleem op het netwerk opgemerkt, wat ook zeer bemoedigend is voor de prestaties van parachains op het mainnet.

Projecten die geïnteresseerd zijn in het voortbouwen op het netwerk van Polkadot, kunnen nu een crowdfunding houden, waarbij de native tokens van het netwerk, DOT en KSM, in de veiling worden ingezet. Het project kan zelfs besluiten om zijn eigen cryptocurrencies uit te zenden en ze te laten dienen als een stimulans om fondsen te werven.

De aankondiging benadrukte dat er 11 parachain veilingen zullen zijn, waarvan de eerste op 11 november komt. Vanaf dat moment is er één veiling per week, terwijl de tweede batch van zes op 23 december begint. Vanaf dat moment is er elke twee weken een veiling.

Eindelijk, na de aankondiging, schoot de DOT prijs omhoog, steeg met 17% in 24 uur en bereikte $ 41,39. KSM zelf zag een aanzienlijke prijsstijging, die in dezelfde periode met 13% steeg en $ 368 bereikte.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld