Australische bankgigant gaat Bitcoin diensten aanbieden

Door:
op nov 5, 2021
  • Commonwealth Bank heeft plannen aangekondigd om klanten cryptocurrencies te laten kopen en verkopen.
  • De bank werkt samen met Gemini en Chainalysis om deze service aan te bieden.
  • Dit komt te midden van de groeiende vraag naar cryptodiensten in Australië.

De Commonwealth Bank of Australia, ook wel bekend als CommBank, heeft aangekondigd dat het haar klanten toestaat om cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden. De crypto activa die onder dit nieuwe initiatief worden ondersteund, zijn Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD).

Na deze ontwikkeling zal CommBank de eerste bank in Australië zijn die cryptocurrency diensten aanbiedt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

CommBank werkt samen met Gemini en Chainalysis

De officiële aankondiging stelt dat de bank zal samenwerken met Gemini, een van de toonaangevende cryptocurrency handelsplatforms, om deze nieuwe service te lanceren. Gemini is een van de meest conforme beurzen ter wereld.

Chainalysis heeft onlangs ook een nieuw kantoor geopend in Canberra, Australië, en het zal deel uitmaken van dit initiatief van CommBank. Via deze partnerschappen heeft de bank een cryptocurrency handels- en bewaarservice gecreëerd die beschikbaar is voor gebruikers die een nieuw toegevoegde functie op de app van de bank gebruiken. De aankondiging te lezen,

De pilot gaat de komende weken van start en CBA is van plan om in 2022 geleidelijk meer functies voor meer klanten uit te rollen. CBA biedt klanten toegang tot maximaal tien geselecteerde crypto activa, waaronder Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

De CEO van de bank, Matt Comyn, verklaarde dat het deze nieuwe dienst had gelanceerd vanwege de toegenomen vraag naar digitale valuta. Hij merkte op dat deze groeiende vraag zowel “uitdagingen als kansen” bood voor bedrijven die actief zijn in de financiële dienstverlening. Dit heeft er echter niet van weerhouden nieuwe spelers en innovatie in de sector te zien.

Australische crypto regelgeving

Comyn merkte op dat ondanks de toegenomen vraag naar digitale activa, de sector Aussies nog steeds zorgen baarde. De zorgen van beleggers met betrekking tot de cryptosector zijn de uitdagingen die gepaard gaan met het gebruik van uitwisselingen van derden, een verhoogd risico op fraude en gebrek aan vertrouwen.

Het regelgevende klimaat in Australië zal naar verwachting echter veranderen na de officiële aankondiging door senator Andrew James Bragg. De senator stelde dat wetgevers en regelgevers in de komende 12 maanden duidelijkheid zullen brengen in de regelgeving in de sector.

Bragg is de voorzitter van de Australian as a Technology and Financial Centre Committee. De commissie had eerder 12 aanbevelingen gepubliceerd voor de cryptosector die draaien om belastingen en licenties.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld