GlobalBlock verkoper zegt dat de bull run van BTC voortduurt

Door:
op nov 17, 2021
Listen to this article
  • Volgens Freddie Evans zijn de technische indicatoren van BTC nog steeds optimistisch.
  • Evans beweert dat de huidige bearmarkt het resultaat is van de sterker wordende dollar.
  • De altcoin markt bloedt ook, met alle top 10 munten in het rood.

Freddie Evans, een verkoophandelaar bij de in het VK gevestigde digitale activamakelaar GlobalBlock, is van mening dat Bitcoin (BTC/USD) ondanks de huidige prijscorrectie zal blijven stijgen. De verkoophandelaar deelde eerder vandaag zijn mening en merkte op dat hoewel bears momenteel dominant zijn in de BTC markt, indicatoren aantonen dat de bull run nog niet voorbij is.

Volgens Evans is de huidige prijscorrectie het resultaat van meerdere factoren, zoals de sterker wordende Amerikaanse dollarindex. Hij is ook van mening dat het aannemen van de Amerikaanse infrastructuurwet, die tot doel heeft meer regelgeving in de crypto ruimte in te voeren, een andere factor is die de slechte prestaties van BTC veroorzaakt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Desalniettemin beweert Evans dat meerdere technische indicatoren suggereren dat de bull run van BTC nog lang niet voorbij is. Als zodanig gelooft hij niet dat de voortdurende correctie lang zal duren.

Volgens gegevens van TradingView zijn de technische indicatoren van BTC op korte termijn bearish. Op de 1-dag grafiek zijn de oscillatoren neutraal en wijzen de voortschrijdende gemiddelden op een milde verkoopkracht. De wekelijkse grafiek toont echter een bullish momentum, waarbij de oscillatoren neutraal zijn en de voortschrijdende gemiddelden wijzen op een sterke koopkracht.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 59.675.86 (£44.266.66) na een verlies van 1,78% in 24 uur en 12,78% in de afgelopen zeven dagen. De huidige prijs van BTC duidt op een daling van 12,87% vanaf de ATH van 10 november van $ 68.789,63 (£ 51.027,12).

Ook de altcoin markt bloedt

Hoewel BTC de afgelopen zeven dagen met dubbele cijfers is gedaald, is het vermeldenswaard dat de altcoin markt in dezelfde periode ook aanzienlijke verliezen heeft geleden. In de top 10 van toonaangevende cryptovaluta’s hebben altcoins wekelijkse dalingen geregistreerd, variërend van 11% tot 19,42%.

De dagelijkse prestaties van altcoins zijn ook slecht. Solana (SOL/USD) is bijvoorbeeld de grootste verliezer nadat het 3,91% van het volume heeft verloren om van eigenaar te wisselen voor $ 216,08. Cardano (ADA/USD) is de op een na grootste verliezer na een daling van 2,70% in de loop van de dag om te handelen op $ 1,88.

Binance Coin (BNB/USD) en Ethereum (ETH/USD) komen daarna, met 2,41% en 2,11% om van eigenaar te wisselen voor respectievelijk $ 575,55 en $ 4.229,09.

Metaverse gerelateerde munten lijken de enige te zijn die de huidige markttrend trotseren. De Sandbox (SAND/USD) is in de loop van de dag met 6,62% gestegen om te handelen op $ 3,30 en Decentraland (MANA/USD) handelt op $ 3,22 na een winst van 0,36% in de afgelopen 24 uur.