Okcoin Exchange voorspelt verhoogde Bitcoin volatiliteit

Door:
op nov 19, 2021
Listen to this article
  • Hong Fang van Okcoin Exchange heeft verklaard dat de volatiliteit van Bitcoin zal toenemen.
  • Ze merkte ook op dat Bitcoin evolueerde naar een wereldwijd betalingsnetwerk.
  • Fang merkte verder op dat de fundamentals van Bitcoin groeiden.

Bitcoin (BTC/USD) is in de loop der jaren enorm geëvolueerd. In de beginjaren wekte de munt veel twijfel omdat het nog een nieuw concept was, maar in 2021 was het enorm populair geworden en is het zelfs geaccepteerd als wettig betaalmiddel.

De groei van Okcoin is ook genoemd door een directeur van de Okcoin beurs, Hong Fang, die heeft verklaard dat Bitcoin evolueert om een wereldwijd betalingsnetwerk te worden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De volatiliteit van Bitcoin neemt toe

In een CNBC interview merkte Fang op dat de volatiliteit van Bitcoin toenam. Ze schreef de toenemende volatiliteit van Bitcoin toe aan het onlangs gelanceerde Bitcoin exchange traded fund en meer financiële instrumenten die verband houden met de primaire cryptocurrencies.

Deze financiële instrumenten veroorzaakten een verhoogde volatiliteit vanwege de “meer hefboomwerking die zich opstapelde”. Dit werd toegeschreven aan investeerders die hoopten dat de prijzen van Bitcoin zouden stijgen; daarom zou de volatiliteit voor het einde van het jaar aanzienlijk toenemen.

Fang verklaarde verder dat ze nog steeds optimistisch was over de prijs van Bitcoin. Ze verwees naar een eerdere voorspelling die opmerkte dat Bitcoin eind dit jaar of in 2022 nog steeds $ 100K zou kunnen bereiken. Fang zei ook dat Bitcoin een beter alternatief was als investeringsalternatief.

Bitcoin evolueert

Terwijl Bitcoin steeds meer werd aangenomen als een investeringsklasse, merkte Fang ook op dat het ook evolueerde als een wereldwijd betalingsnetwerk. Bovendien werden de fundamenten van Bitcoin sterker. Ze merkte ook op dat Bitcoin nog niet volledig geaccepteerd moest worden als betalingsklasse, maar dat de fundamenten ervan groeiden.

Zoals eerder vermeld, heeft Bitcoin dit jaar een grote groei doorgemaakt in termen van zowel waarde als acceptatie. De primaire cryptocurrency wordt nu gebruikt als wettig betaalmiddel in El Salvador, en een recent rapport stelde dat Zimbabwe ook overweegt om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken.

Bovendien is Bitcoin ook een primair hulpmiddel geworden dat wordt gebruikt om zich in te dekken tegen inflatie. Deze use-case is toegeschreven aan de recente prijsstijging naar recordhoogtes van $ 69K. Eerder dit jaar hadden analisten verklaard dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar $ 100K zou bereiken. Hoewel sommige analisten hier nog steeds optimistisch over zijn, vertoont de primaire cryptocurrency tekenen van recessie na de huidige dip naar $ 59K.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld