El Salvador is van plan een BTC stad te bouwen en $1 miljard op te halen via een BTC obligatie

Door:
op nov 22, 2021
Listen to this article
  • De stad komt te liggen aan de voet van Conchagua.
  • Volgens Nayib Bukele zal de stad draaien op geothermische energie van de vulkaan.
  • De Salvadoraanse president beweert dat de stad geen andere belastingen zal heffen dan BTW.

El Salvador, het eerste land dat Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel omarmt, is van plan een Bitcoin stad te bouwen aan de voet van Conchagua, een stratovulkaan in het zuidoosten van El Salvador. De Salvadoraanse president Nayib Bukele maakte dit nieuws bekend tijdens de Latijns-Amerikaanse Bitcoin en blockchain conferentie op 20 november. Naar verluidt zal de stad compleet zijn met residentiële en commerciële delen, evenals een luchthaven.

Volgens president Bukele zal de valuta van de stad BTC zijn en zal het geen belastingen heffen, afgezien van de belasting over de toegevoegde waarde (BTW). De pro-BTC president merkte op dat de helft van het geld dat uit de BTW wordt verkregen, gaat naar de opbouw van de stad en de andere helft naar het netjes en schoon houden van de straten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bukele maakte verder bekend dat de bouw van de stad in 2022 zou beginnen. Hij gaf echter geen specifieke data voor wanneer het project zou beginnen of eindigen. Desalniettemin schatte hij dat het grootste deel van de openbare infrastructuur ongeveer 300.000 BTC zou kosten.

Volgens Bukele zal de stad in eerste instantie stroom gebruiken van de Tecapa fabriek. El Salvador is echter van plan een nieuwe faciliteit te bouwen die gebruikmaakt van de geothermische energie van de vulkaan om alle stadsactiviteiten aan te drijven, inclusief BTC mijnbouw.

Plannen om de eerste soevereine BTC obligatie uit te geven

El Salvador wil ook $ 1 miljard (£ 0,74 miljard) in BTC ophalen door een samenwerking aan te gaan met Blockstream, een infrastructuurbedrijf voor digitale activa. Naar verluidt is de Salvadoraanse regering van plan om de eerste soevereine BTC obligatie uit te geven om deze fondsen veilig te stellen. Beleggers in de obligatie krijgen jaarlijks een speciaal dividend.

Volgens de regering gaat de helft van het geld van dit initiatief naar het kopen van BTC. Het zal dan de resterende $ 500,00 miljoen (£ 372,15 miljoen) gebruiken om energie en BTC mijninfrastructuur te financieren.

Volgens Samson Mow, Chief Strategy Officer van Blockstream, heeft de obligatie een lock-up periode van vijf jaar, wat $ 500 miljoen aan BTC van de markt zou halen.

Dit nieuws komt nadat El Salvador op 28 oktober nog eens 420 BTC kocht nadat BTC was gedaald tot ongeveer $ 58.000,00 (£ 43.170,85). Kort daarna bereikte BTC een rally om een nieuwe ATH in te stellen op $ 68.789,63 (£ 51.201,84). De vlaggenschip crypto slaagde er echter niet in het bullish momentum vast te houden en daalde scherp.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 57.396,45 (£ 42.709,56) na een verlies van 2,45% in de loop van de dag. Dit cijfer vertegenwoordigt een daling van 12,91% in de afgelopen zeven dagen en een daling van 16,55% ten opzichte van de ATH van 10 november.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld