Invesco laat Bitcoin ETF vallen vanwege exclusieve blootstelling aan futures

Door:
op nov 22, 2021
Listen to this article
  • SEC keurde alleen Bitcoin ETF's goed met exclusieve blootstelling aan Bitcoin futures.
  • Invesco had een combinatie van privéfondsen, fysieke Bitcoin en futures swaps in gedachten.
  • Bitwise Asset Management heeft zijn Bitcoin ETF aanvraag ingetrokken.

Invesco, het Amerikaanse fonds dat activa beheert ter waarde van $ 1,6 biljoen, besloot uiteindelijk om geen aanvraag in te dienen voor een Bitcoin (BTC/USD) futures exchange traded fund (ETF). Volgens Anna Paglia, het wereldwijde hoofd van ETF’s en geïndexeerde strategieën van Invesco, was de belangrijkste reden dat ze de aanvraag lieten vallen, dat de SEC alleen Bitcoin ETF’s goedkeurde met exclusieve blootstelling aan Bitcoin futures.

Invesco had een combinatie van privéfondsen, fysieke Bitcoin en futures swaps in gedachten, vertelde Paglia aan The Financial Times. Ze verklaarde dat dit saldo zou dienen als een afdekking voor beleggers in het geval van een liquiditeitscrisis, en voegde eraan toe:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We dachten dat CME futures een zeer effectief onderdeel van het portfolio zouden worden. We hadden nooit gedacht dat ze effectief zouden zijn als ze 100% van het product zouden zijn. Het was makkelijker om ‘ja’ te zeggen en te kijken hoe het gaat dan ‘nee’ en de beslissing toe te lichten. We moesten deze moeilijke keuze maken en de beslissing nemen. Ik zou hetzelfde opnieuw doen.

Volgens Paglia was het geven van beleggers iets dat ze niet nodig hebben nauwelijks een redelijke manier om een dergelijke blootstelling te bieden. Ze noemde ook zaken als liquiditeit en capaciteit op de termijnmarkt.

Invesco was een van de eersten die aangifte deed

Oorspronkelijk vroeg Invesco begin augustus goedkeuring aan voor zijn Invesco Bitcoin Strategy ETF. Ze dienden minder dan 24 uur nadat SEC voorzitter Gary Gensler insinueerde in dat de toezichthouder de handel in Bitcoin futures ETF’s op de Chicago Mercantile Exchange zou goedkeuren.

Bitwise liet ook de applicatie vallen

Begin november trok Bitwise Asset Management ook zijn Bitcoin ETF applicatie in, hoewel ProShares Bitcoin Strategy ETF en Valkyrie Bitcoin Strategy ETF al waren gelanceerd.

Bitwise Chief Investment Officer Matt Hougan uitte zijn bezorgdheid over een situatie waarin de spotprijs lager is dan de futuresprijs, wat kostbaar zou zijn voor investeerders. Deze situatie staat bekend als de Bitcoin futures ETF contango.

Volgens Hougan zal Bitwise blijven proberen een plek Bitcoin ETF in de VS te lanceren. Het zou het eerste voorstel in zijn soort zijn sinds Cameron en Tyler Winklevoss, de oprichters van Gemini cryptobeurs, bijna 5 jaar geleden goedkeuring aanvroegen.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld