Morgan Stanley verhoogt zijn BTC blootstelling door meer GBTC aandelen te kopen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 25, 2021
  • De laatste GBTC aankoop van de bank was via het Morgan Stanley Insight Fund.
  • Het fonds bezat 1.520.549 GBTC aandelen aan het einde van het derde kwartaal.
  • De huidige BTC blootstelling van Morgan Stanley is ongeveer $306.34 miljoen.

De Amerikaanse multinationale investeringsbank Morgan Stanley heeft de cryptovaluta verdubbeld na de aankoop van meer aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De bank maakte deze informatie eerder deze week bekend via een aanvraag bij de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC).

In de aanvraag maakte Morgan Stanley bekend dat het de aandelen heeft gekocht via het Morgan Stanley Insight Fund (CPODX). Met deze aankoop is het aantal GBTC aandelen onder het fonds gestegen tot 1.520.549 aan het einde van het derde kwartaal van 2021. Dit cijfer markeert een stijging van 63%, aangezien het fonds in het tweede kwartaal van 2021 slechts 928.051 GBTC aandelen had.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Morgan Stanley’s groeiportfolio verhoogde ook zijn blootstelling aan BTC om in het derde kwartaal in totaal 3.642.118 GBTC aandelen aan te houden. Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van 71% voor 2.130.153 in het tweede kwartaal.

Bovendien had de Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio 1.463.714 GBTC in het kwartaal dat eindigde op 30 september. Ter vergelijking: dit fonds had aan het einde van het tweede kwartaal slechts 919.805 GBTC aandelen.

Samen bezaten de drie portfolios en het fonds eind september 6.626.381 GBTC aandelen. Op het moment van schrijven verandert GBTC van eigenaar voor $ 46,42 (£ 34,86). Tegen de huidige prijs van het aandeel bedraagt de blootstelling van Morgan Stanley aan BTC $ 306.34 miljoen (£ 230,07 miljoen).

Toenemende interesse in BTC

Met het Morgan Stanley Insight Fund, de Morgan Stanley Growth Portfolio en de Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio kan de bank beleggen in BTC zonder de munt rechtstreeks aan te houden.

Morgan Stanley investeert ook in BTC via zijn Europe Opportunity Fund, dat koopt in gevestigde en opkomende bedrijven in Europa. Een aanvraag in september onthulde dat het fonds zijn GBTC bezit sinds april 2021 meer dan verdubbeld had. De bank heeft echter nog geen openbaarmaking over dit fonds ingediend.

In september presteerde BTC slecht, na het grootste deel van de maand onder $ 50.000,00 (£ 37.562,50) te hebben gehandeld. De vlaggenschip crypto slaagde er echter in de bearish trend te overwinnen en bereikte op 10 november een nieuwe ATH van $ 68.789,63 (£ 51.678.21).

Op het moment van schrijven verandert Bitcoin (BTC/USD) van eigenaar voor $ 58.594,03 (£ 44.021.29) na een winst van 4,57% in de afgelopen 24 uur.

Afgezien van indirect te investeren in BTC, kondigde Morgan Stanley in september ook de oprichting aan van een crypto gerichte onderzoeksafdeling. In dezelfde aankondiging maakte de bank bekend dat ze Sheena Shah had aangesteld als haar leidende cryptovaluta analist. Het onderzoeksteam wil het groeiende belang van crypto’s en andere digitale activa op wereldwijde markten onderzoeken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money