Grayscale CEO: handelaren die grote hefboomposities op BTC verlieten, veroorzaakten de malaise

Door:
op dec 6, 2021
Listen to this article
  • Volgens Michael Sonnenshein hebben handelaren dit weekend meer dan $1 miljard geliquideerd.
  • Sonnenshein denkt dat beleggers gewend zijn aan de volatiliteit.
  • Sonnenshein zegt dat het bedrijf een toename heeft gezien in interesse in crypto.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, gelooft dat elke speler in het crypto ecosysteem zich terdege bewust is van de inherente volatiliteit ervan. Hij zei dit tijdens een interview eerder vandaag, eraan toevoegend dat wakker worden met een duik van 20% in de Bitcoin (BTC/USD) markt niet ongebruikelijk is. Sonnenshein benadrukte hoe het ecosysteem is en merkte op dat de recente daling van BTC de vijfde of zesde daling van zijn omvang dit jaar is.

In het interview zei Sonnenshein dat BTC waarschijnlijk onderuit is gegaan omdat er veel hefboomwerking in het systeem zat. Hij merkte op dat dit niveau van hefboomwerking de markt recordliquidaties opleverde met een waarde van meer dan $ 1,00 miljard in het weekend. Volgens hem heeft het crypto ecosysteem nog steeds enkele plaatsen waar mensen een te grote hefboomwerking kunnen krijgen op BTC transacties.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sonnenshein voegde eraan toe dat een hoge hefboomwerking een hoge volatiliteit in de markt introduceert, wat vaak resulteert in dramatische prijsbewegingen. Hij erkende dat de markt te maken heeft met een reeks bellen en barsten. Hij gelooft echter dat beleggers weten dat volatiliteit hoort bij het territorium van BTC. Als zodanig weten de meesten van hen dat crypto alleen een ideale investering is voor degenen die de volatiliteit kunnen verdragen.

Meer mensen betreden de markt van BTC

Hij is echter van mening dat de huidige prestaties van BTC minder te maken hebben met prijsbewegingen en meer met een verandering in de houding van beleggers. Hij merkte op dat Grayscale zijn derde jaarlijkse beleggersonderzoek rond BTC uitbracht en onderzocht hoe gebruikers van de munt denken.

Sonnenshein beweerde dat uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde investeerders BTC als een langetermijn investering beschouwt. Hij voegde eraan toe dat de bevindingen van het onderzoek een massale opkomst lieten zien van het aantal vrouwelijke investeerders in de crypto ruimte. Bovendien ontdekte Grayscale dat volwassen beleggers steeds meer geld in digitale activa injecteren.

Nu BTC onder $ 50.000,00 zakte, merkte Sonnenshein op dat de meeste Grayscale beleggers van de gelegenheid gebruik maken om hun posities te verlagen. In het bijzonder zei hij dat institutionele beleggers profiteren van terugval naar het gemiddelde van de dollarkosten op hun posities omdat ze langetermijnbeleggers zijn. Door dit te doen, gelooft hij dat ze de kans krijgen om hun investeringen in de loop van de tijd te versterken.

Dit nieuws komt nadat BTC op vrijdag 3 december daalde van een dagelijks hoogtepunt van $ 57.482,17 en op zaterdag tot $ 49.200,70 handelde. De munt bleef zondag bloeden en bereikte een intradag dieptepunt van $ 47.857,50 voordat hij een deel van zijn verliezen goedmaakte om de dag af te sluiten op $ 49.368,85.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 50.169,62 na een winst van 2,15% in de afgelopen 24 uur.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld