Ari Juels zegt dat wetgevers zich zullen concentreren op crypto risico’s

Door:
op dec 8, 2021
Listen to this article
  • Juels gelooft dat crypto's een enorm potentieel hebben.
  • Volgens Juels heeft de cryptosector risico's zoals financiële instabiliteit en uitbuitende arbitrage.
  • Juels zegt dat BTC bulls beweren dat het netwerk verschuift naar groene energie.

Zes cryptocurrency executives zullen vandaag getuigen voor de House Committee on Financial Services en hun mening delen over de snelgroeiende cryptomarkt. Deze omvatten Circle CEO Jeremy Allaire, FTX CEO Sam Bankman-Fried, Bitfury CEO Brian Brooks, Paxos CEO Chad Cascarilla, Stellar Development Foundation CEO Denelle Dixon en Alesia Haas, de CFO van Coinbase Global Inc.

Deze ontwikkeling komt op het moment dat wetgevers de implicaties van de snelgroeiende sector blijven bespreken en hoe deze effectief kan worden gereguleerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Terwijl de leidinggevenden zullen proberen de voordelen van de crypto ruimte naar voren te brengen, zullen de malaise in het weekend en de BitMart hack waarschijnlijk kritische reacties van wetgevers veroorzaken. Nu wetgevers als Maxine Waters al cryptocritici blijken te zijn, krijgen de cryptoambassadeurs het moeilijk.

Volgens Ari Juels, een professor aan het Jacobs Technion-Cornell Institute van Cornell Tech, zullen de wetgevers zich tijdens de hoorzitting van vandaag concentreren op de onbezongen cryptomarktrisico’s. Juels, die ook een expert is in financiële cryptografie, is van mening dat de nieuwe, door blockchain aangedreven financiële producten een enorme belofte inhouden in meerdere branches.

In het bijzonder zei Juels dat gemarkeerde slimme contracten, die het creëren van financiële instrumenten vergemakkelijken, een cruciale rol zullen spelen bij het hervormen van het financiële systeem.

Regelgeving is noodzakelijk voor de crypto ruimte

Terwijl Juels optimistisch is over het potentieel van de cryptomarkt, zei hij:

Tegelijkertijd is zorgvuldig doordachte regelgeving een noodzaak, gezien de talloze risico’s die worden veroorzaakt door op blockchain gebaseerde financiële technologieën. Afgezien van het risico van financiële instabiliteit, worden de risico’s van uitbuitende arbitrage, piramidespelen en milieuschade vaak onderschat.

Hij wees erop dat de arbitragemogelijkheden in het blockchain ecosysteem al meer dan $ 1 miljard per jaar overschrijden. Hoewel sommige van deze arbitragemogelijkheden verwaarloosbaar zijn, beweert Juels dat ze veelvoorkomende vormen van front-running schema’s bevatten, vergelijkbaar met het plukken van de zakken van gebruikers.

De financiële cryptografie expert merkte op dat de technische eigenschappen van de blockchain front-running mogelijk hebben gemaakt. Bovendien heeft de gemeenschap systemische ondersteuning voor de praktijk gecreëerd.

Juels voegde eraan toe dat

Er is een dunne lijn tussen cryptoschema’s die echte innovaties inhouden en prikkels creëren door vroege deelname te belonen, en crypto-schema’s die weinig of niets van technische waarde opleveren, maar hun oprichters en speculanten verrijken.

Bovendien vermeldde de professor dat BTC’s proof-of-work (PoW) consensusmechanisme het elektriciteitsverbruik van het netwerk naar de maan stuurt. Hij voegde eraan toe dat voorstanders van Bitcoin (BTC/USD) zouden kunnen beweren dat het overgaat op groene energie. Juels is echter van mening dat deze verschuiving duur zou zijn.

Desalniettemin gaf hij toe dat de markt andere crypto’s met meer functionaliteit biedt. Hij gaf een voorbeeld van cryptonetwerken die gebruikmaken van een proof-of-stake (PoS) consensusmodel, dat energievriendelijker is.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld