Polygon investeert 250 miljoen tokens om technologische bekwaamheid te vergroten

Door:
op dec 10, 2021
Listen to this article
  • Polygon zal 250 miljoen MATIC in het netwerk investeren.
  • De tokens zullen worden gebruikt om zero-knowledge algoritmen in het MATIC netwerk te brengen.
  • Bovendien zullen de algoritmen de Layer 2 netwerken in staat stellen het acceptatieniveau te vergroten.

Polygon, een Layer 2 schaaloplossing op basis van Ethereum, heeft aangekondigd dat het maximaal 250 miljoen MATIC tokens zal toewijzen. Deze tokens zullen worden gebruikt om een cryptografie startup zonder kennis te starten.

De MATIC tokens die voor dit initiatief worden ingezet, worden gewaardeerd op ongeveer $ 627,5 miljoen tegen de huidige marktprijzen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Polygon investeert in zero-knowledge technologie

Polygon heeft verklaard dat het tot 250 miljoen tokens zal toewijzen aan zero-knowledge algoritmen. Met deze algoritmen kunnen externe validators versleutelde transacties op het netwerk verifiëren.

De algoritmen zullen worden gebruikt om de versleutelde transacties of documenten te verifiëren. De verificatie zal worden uitgevoerd om geen gevoelige details in de documenten of transacties te onthullen.

De algoritmen zullen complexe gedecentraliseerde financiële applicaties beheren, waaronder gedecentraliseerde ride-share applicaties of gedecentraliseerde ziektekostenverzekeringen. Als zodanig zullen knooppunten worden gebruikt om de persoonlijke gegevens van de deelnemers op de blockchain te verifiëren zonder het risico te lopen privégegevens te lekken.

Het algoritme zal worden gebruikt om twee subcategorieën van nulkennisconsensus te creëren. Deze twee consensus zal PLONK en Halo zijn. De twee zijn een weergave van de ontwikkelingen in de markt.

De twee bewijzen zullen superieur zijn aan de vorige cryptografietechnieken zoals SNARK en STARK, aangezien transacties binnen enkele seconden worden gegenereerd.

Het PLONK bewijs vereist nog steeds een validatie instelling met hoge vertrouwensniveaus. Aan de andere kant zullen Halo algoritmen op een gedecentraliseerde manier functioneren. De algoritmen zullen met hoge snelheden komen, met een kernontwerpoverweging.

Complexe informatie wordt voor verwerking via verschillende blockchains doorgegeven. Enkele van de details die worden verwerkt, zijn onder meer geredigeerde foto-ID’s die een groot formaat in beslag nemen en van invloed zijn op hoe transacties kunnen worden toegepast.

De mede-oprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, merkte op dat Polygon zich zou concentreren op ZK-cryptografie vanwege blockchain schaling.

“We hebben een strategische beslissing genomen om in dit stadium alle zinvolle schaalbenaderingen en technologieën te onderzoeken en aan te moedigen. We geloven dat dit de manier is om Polygon te vestigen als de leidende kracht en bijdrager in het ZK-veld en om de eerste miljard gebruikers van Ethereum aan boord te krijgen”, aldus Nailwal.

Polygon doet een strategische investering

Polygon merkte ook op dat de overname van Mir een strategische zet was voor het bedrijf. Polygon verwierf Mir als onderdeel van zijn verbintenis van $ 1 miljard om zero-knowledge technologie in de blockchain te brengen.

De recente overname van Mir maakt deel uit van Polygon’s strategie om adoptie te stimuleren. Omdat hoge gastarieven nog steeds een uitdaging vormen voor het Ethereum netwerk, zou een upgrade van Polygon de acceptatie door marktspelers kunnen stimuleren. Het zou een van de meest gebruikte laag twee netwerken kunnen zijn.

In de aankondiging merkte Polygon op dat “de overname Polygon zou moeten helpen een grotere speler te worden in zogenaamde Layer 2 technologieën, ook wel rollups genoemd, die effectief transacties van Ethereum overnemen, comprimeren en terugsturen naar de oorspronkelijke keten voor een fractie van tijd en kosten. Rivalen zoals Arbitrum, Loopspring, Optimism en StarkWare leiden de verschuiving naar Layer 2.”

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld