Coinbase lanceert DeFi opbrengstprogramma voor niet-Amerikaanse klanten

Door:
op dec 11, 2021
Listen to this article
  • Coinbase heeft de lancering aangekondigd van een DeFi opbrengstprogramma.
  • Het Yield programma is beschikbaar voor gebruikers in meer dan 70 landen.
  • Het rendementsprogramma wordt gefaciliteerd door Compound Finance.

Coinbase, de grootste cryptocurrency beurs in de VS, diversifieert zijn inkomstenstromen en zijn DeFi opbrengst is de nieuwste toevoeging aan zijn serviceaanbod.

In een blogpost verklaarde Coinbase dat het DeFi opbrengstprogramma een nieuwe manier zal zijn voor klanten op Coinbase Global om opbrengsten te genereren uit hun cryptobezit. Als zodanig zal de uitwisseling gedecentraliseerde financiën (DeFi) toegankelijker maken en klanten uit meer dan 70 landen toegang geven tot dit inkomstenprogramma.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Coinbase DeFi opbrengstprogramma

In de aankondiging stelt Coinbase dat gebruikers buiten de VS toegang hebben tot aantrekkelijke opbrengsten van DeFi via hun Dai die geen kosten, vastlopers of configuratieproblemen met zich meebrengt.

In de blogpost stond,

Coinbase maakt DeFi klantvriendelijker en toegankelijker. In aanmerking komende gebruikers hebben nu toegang tot de aantrekkelijke opbrengsten van DeFi vanuit het comfort van hun Coinbase account met slechts een paar tikken en zonder de netwerkkosten.

Via de Coinbase DeFi opbrengst wordt de DAI stablecoin gestort in Compound Finance, een toonaangevend DeFi platform. De APY die op de deposito’s wordt aangeboden, wordt bepaald door de lopende tarieven van Compound. Deze tarieven zullen onmiddellijk worden bijgewerkt om eventuele veranderingen in de markt weer te geven.

De tarieven van Compound kunnen hoog of laag zijn. Coinbase merkt op dat de hoge APY tarieven die door het platform worden aangeboden, de kenmerken van DeFi weerspiegelen, zoals wereldwijde liquiditeit en verhoogd risico. Coinbase merkt op dat hoewel het de protocollen nauwlettend in de gaten houdt, gebruikers zich bewust moeten zijn van mogelijke verliezen door investeringen in DeFi.

“Zelfs als je het bij Compound hebt gestort, blijft je DAI te allen tijde voor je beschikbaar op Coinbase, zodat je gewoon kunt blijven handelen en uitgeven. Het beste van alles is dat Coinbase de gaskosten dekt die doorgaans nodig zijn om toegang te krijgen tot DeFi protocollen en hun variabele opbrengsten”, merkt het bedrijf op.

Coinbase merkt ook op dat deze DeFi opbrengstfunctie nog maar het begin is en merkt op dat het in de toekomst meer DeFi mogelijkheden zal onthullen.

De lancering van vandaag is nog maar het begin – we blijven manieren onderzoeken om onze klanten in staat te stellen een breed scala aan middelen en een groter aantal DeFi protocollen te gebruiken.

Coinbase waagt zich op nieuwe productlijnen

Coinbase genereert, net als de meeste cryptocurrency handelsplatforms, het grootste deel van zijn inkomsten uit handelskosten. De beurs heeft echter gekeken naar het lanceren van meer producten naast het faciliteren van cryptohandel.

Eerder heeft Coinbase plannen aangekondigd om een uitleenprogramma te lanceren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dreigde echter de beurs aan te klagen als het een dergelijk programma zou lanceren, waarna Coinbase zijn plannen stopzette.

Coinbase lanceert ook een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). In oktober onthulde de beurs een wachtlijst voor deze marktplaats, die sindsdien de aandacht heeft getrokken van miljoenen gebruikers.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld