Balancer Labs lanceert Boosted Pools om lage kapitaalefficiëntie op te lossen

Door:
op dec 15, 2021
Listen to this article
  • Aave wordt de eerste iteratie van de baanbrekende Boosted Pools.
  • Boosted Pools maken het mogelijk om het resterende deel van de liquiditeit te storten in leenprotocollen.
  • Een gamechanger voor liquiditeitsverschaffers en handelaren.

Balancer Labs heeft de officiële lancering aangekondigd van Boosted Pools, die gericht zijn op het oplossen van lage kapitaalefficiëntie met tokenopbrengsten die in AMM pools worden gestort, zo vernam Invezz uit een persbericht. De naaste medewerker van Balancer, het uitleenprotocol Aave (AAVE/USD), zal de eerste versie van dit baanbrekende product zijn.

Handelaren gebruiken slechts 10% van de liquiditeit in AMM pools

Doorgaans gebruiken handelaren slechts 10% van de liquiditeit die in een AMM pool is gestort, omdat de handelsomvang veel kleiner is dan de beschikbare liquiditeit. Boosted Pools maken het mogelijk om het resterende deel van de liquiditeit te storten in leenprotocollen, waar het extra rendement oplevert.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Oplossen van pogingen om tokens in en uit te pakken tijdens het wisselen

AMM pools bevatten verpakte tokens van opbrengstdragende activa (aDAI) in plaats van DAI om de algehele poolopbrengst te vergroten, maar het inpakken en uitpakken van tokens tijdens een swap is te duur en moet met een relayer worden gedaan. Aave’s Boosted Pools redden deze inspanning en laten het over aan arbitrageurs, die de prikkel hebben om het te maken.

Fernando Martinelli, CEO en medeoprichter van Balancer Labs, zei:

De samenwerking met Aave als de eerste iteratie van de lancering van Boosted Pools is een natuurlijke match en verstevigt hun plaats in het Balance ecosysteem. Er zijn verschillende niveaus van Boosted Pool-innovaties die leiden tot concrete resultaten, diepere liquiditeit, efficiëntere integraties voor liquiditeit en hogere opbrengsten.

Stani Kulechov, oprichter en CEO van Aave, voegde toe:

De samenwerking met Balancer voor de lancering van Aave Boosted Pools is een goed voorbeeld van ongelooflijke innovatie in DeFi. Ik heb de lancering van Balancer’s V2 op de voet gevolgd en Boosted Pools bieden gebruikers diepere liquiditeit en meer toegang tot Aave. Met de hulp van Balancer kijken we ernaar uit om gebruikers een naadloze verdienervaring te bieden.

Boosted Pools: een gamechanger voor liquiditeitsverschaffers en handelaren

Boosted Pools kan een gamechanger zijn voor liquiditeitsverschaffers en handelaren, omdat uitleenprotocollen erg duur kunnen zijn om toe te treden of te vertrekken. Hiermee kunnen gebruikers een kleiner percentage in de pool houden om als liquiditeit te gebruiken en een deel in een pool in te zetten voor Aave of andere geldmarkten. Het laatste deel zal rente ontvangen van het Aave platform en eventuele uitkeringen uit zijn pools.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld