Binance werkt samen met MDI Ventures om uit te breiden naar Azië

Door:
op dec 15, 2021
Listen to this article
  • Binance heeft zijn samenwerking aangekondigd met MDI Ventures.
  • Het partnerschap heeft tot doel de acceptatie van blockchain technologie in Indonesië te stimuleren.
  • Het partnerschap zal ongeveer 240 miljoen mensen in Indonesië ten goede komen.

De uitbreidingsplannen van Binance zijn in volle gang, waarbij de beurs nieuwe locaties wil vestigen om gebruik te maken van de wereldwijde crypto boom. De nieuwste strategie van de beurs is een samenwerking met MDI Ventures, de venture capital divisie van PT Telkom Indonesia.

In het persbericht van de twee bedrijven staat dat deze samenwerking de acceptatie van blockchain technologie in Indonesië zou willen uitbreiden. Als het een succes is, kan het project ongeveer 240 miljoen mensen in Indonesië ten goede komen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Binance & MDI Ventures om de acceptatie van blockchain te stimuleren

Binance verklaarde dat het de technologie en infrastructuur zou bieden die nodig zijn om het nieuwe uitwisselingsplatform te creëren. Bovendien stelt het Binance in staat om zijn activiteiten in Indonesië te stimuleren. Binance is al aanwezig in Indonesië, omdat het eerder had geïnvesteerd in Tokocrypto, een crypto handelsplatform.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, gaf commentaar op deze samenwerking en verklaarde:

Onze ambitie bij Binance is om het blockchain- en cryptocurrency ecosysteem wereldwijd te laten groeien, en dit initiatief in Indonesië is een belangrijke stap in die richting.

Zhao merkte verder op dat Indonesië een leidende hub zou kunnen worden voor blockchain adoptie en cryptocurrencies in Zuidoost-Azië. Hij zei dat het land “snelle technologie adoptie en een sterk economisch potentieel” had.

De CEO van MDI, Donald Wihardja, noemde het belang van digitale activa en de onderliggende blockchain technologie in de financiële sector.

“We kijken ernaar uit om samen met Binance en onze investeringspartners te groeien en de kansen en technologieën naar Telkom te overbruggen om de mogelijkheden van Indonesië in deze digitale infrastructuur te verbeteren”, merkte Wihardja op.

MDI Ventures is een van de toonaangevende technologie-investeringsbedrijven in Indonesië. Het venture bedrijf heeft een portefeuille van meer dan $ 830 miljoen in verschillende sectoren. Het persbericht bevatte geen aanvullende details over de andere bedrijven die deel uitmaken van het consortium onder leiding van MDI.

Binance breidt uit naar Azië

Binance heeft een moeilijk jaar achter de rug vanwege wettelijke beperkingen over de hele wereld. De beurs heeft te maken gehad met regelgevend toezicht in het VK, Thailand, Singapore, Maleisië en andere rechtsgebieden.

De beurs concentreert zich momenteel op zijn expansie inspanningen in Azië. De beurs kocht onlangs een belang van 18% op de Hg beurs, een lokaal particulier effectenbeursplatform. De aankoop vond plaats toen Binance zijn licentieaanvraag bij de Monetary Authority of Singapore (MAS) introk.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld