Kevin O’Leary gelooft dat NFT’s Bitcoin (BTC) zullen overtreffen

Door:
op Jan 6, 2022
Listen to this article
  • Kevin O'Leary heeft gezegd dat NFT's in de toekomst groter kunnen worden dan Bitcoin.
  • O'Leary merkte op dat NFT's het eigendom zijn van real-world activa kunnen bewijzen.
  • O'Leary merkte echter op dat hij in zowel Bitcoin als NFT's investeert.

Kevin O’Leary, een miljardair investeerder in de Shark Tank TV show, verklaarde dat niet-fungible tokens (NFT’s) groter kunnen worden dan Bitcoin (BTC/USD).

O’Leary merkte op dat hij vertrouwen heeft in de groei van NFT’s omdat ze mensen in staat stellen eigendom te bewijzen aan onroerend goed in de echte wereld. Als zodanig zijn ze voorkeursopties geworden in vergelijking met fysieke records.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Kevin O’Leary gelooft in NFT’s

NFT’s zijn typen digitale activa die het afgelopen jaar zeer populair zijn geworden. Ze zijn toonaangevend geworden in de kunst- en digitale verzamelobjectensector omdat ze authenticiteit bieden.

Tijdens een interview met CNBC merkte O’Leary op: “Je zult de komende paar jaren veel beweging zien op het gebied van authenticatie- en verzekeringspolissen en overdrachtsbelastingen op onroerend goed, waardoor NFT’s veel groter worden, meer een vloeiende markt potentieel dan alleen Bitcoin alleen.”

O’Leary merkte echter op dat hij zou investeren in zowel NFT’s als Bitcoin, aangezien een van de twee de winnaar zou kunnen worden.

NFT’s maakten een grote vlucht in 2021, met NFT marktplaatsen zoals OpenSea die recordvolumes rapporteerden. Ondanks de groei hebben sommige beleggers hun bezorgdheid geuit over de toekomst van de NFT markt. Daarnaast is oplichting in de NFT sector niet afwezig geweest en zijn er ook gevallen van gestolen kunst geweest.

O’Leary als crypto supporter

O’Leary is niet altijd een crypto supporter geweest. Hij heeft eerder verklaard dat Bitcoin “vuilnis” is. In 2019 sprak O’Leary over Bitcoin en zei: “Het is een nutteloze valuta, het is waardeloos.”

De afgelopen dagen is O’Leary echter opgewarmd naar cryptocurrencies en merkte op dat deze activa kunnen worden gebruikt voor diversificatie. Hij heeft ook steun getoond voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), waarbij hij opmerkt dat het een replica is van het traditionele financiële systeem op basis van blockchain.

O’Leary heeft opgemerkt dat hij persoonlijke crypto holdings heeft. Hij heeft bekendgemaakt dat het grootste deel van zijn cryptoportfolio in Ethereum zit. Hij heeft ook andere tokens zoals Bitcoin, Solana en Polygon. O’Leary heeft ook het belang van regelgeving in de cryptosector benadrukt. Een van de grootste zorgen van toezichthouders is stablecoins. Hierover merkte O’Leary op: “Ik denk dat [stablecoins] ook een kans zullen krijgen om in de zon te schitteren als een geweldige manier om opbrengst te krijgen als je geen rendement op contant geld kunt krijgen.”