Jack Dorsey stelt de oprichting van een juridisch fonds voor BTC ontwikkelaars voor

Door:
op Jan 12, 2022
Listen to this article
  • Volgens Dorsey wil het fonds de Bitcoin gemeenschap helpen.
  • Het fonds zal taken uitvoeren zoals het vinden en inhuren van een advocaat.
  • Dorsey stelt dat het fonds op dit moment geen extra operationele fondsen hoeft aan te trekken.

Jack Dorsey, de CEO van Block, heeft plannen aangekondigd om Bitcoin Legal Defense Fund op te richten, een non-profitorganisatie die Bitcoin ontwikkelaars juridische bescherming zou bieden. Dorsey stelde dit idee voor via een e-mail die hij eerder vandaag naar de mailinglijst van Bitcoin Developer stuurde.

Met dit initiatief hoopt de Amerikaanse ondernemer de Bitcoin gemeenschap te helpen, die momenteel onder meerdere rechtszaken loopt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de e-mail die hij stuurde, wees Dorsey erop dat,

Rechtszaken en voortdurende bedreigingen hebben hun beoogde effect; individuele beklaagden hebben ervoor gekozen te capituleren bij gebrek aan juridische ondersteuning. Vooral open source ontwikkelaars, die vaak onafhankelijk zijn, zijn gevoelig voor juridische druk. Als reactie hierop stellen we een gecoördineerde en geformaliseerde reactie voor om ontwikkelaars te helpen verdedigen.

In de e-mail werd het Bitcoin Legal Defense Fund beschreven als een entiteit die zou helpen om de juridische problemen die ontwikkelaars intimideren te minimaliseren, waardoor ze worden belet actief Bitcoin en gerelateerde projecten zoals het Lightning Network en de privacyprotocollen van Bitcoin te ontwikkelen.

In het bijzonder merkte Dorsey op dat het fonds zich zou richten op het verdedigen van ontwikkelaars tegen rechtszaken op basis van hun werk in het Bitcoin ecosysteem. Om de veiligheid van ontwikkelaars te garanderen, zou het fonds verantwoordelijkheden op zich nemen zoals het vinden en behouden van advocaten, het ontwikkelen van een processtrategie en het betalen van juridische rekeningen.

Een gratis en vrijwillige optie voor ontwikkelaars

Dorsey voegde eraan toe dat dit initiatief gratis en vrijwillig is voor Bitcoin ontwikkelaars. Het fonds gaat volgens hem van start met een korps vrijwillige en parttime advocaten. Hij wees er verder op dat het bestuur van het fonds verantwoordelijk zou zijn voor het selecteren van welke rechtszaken en gedaagden het fonds zou helpen verdedigen.

Dorsey merkte op,

Op dit moment is het fonds niet op zoek om extra geld in te zamelen voor zijn activiteiten, maar zal het dit op aanwijzing van het bestuur doen als dat nodig is voor verdere juridische stappen of om personeel te betalen.

De e-mail, mede ondertekend door Chaincode Labs mede-oprichter Alex Morcos en academicus Martin White, beschrijft dat de eerste taak van het fonds de coördinatie van de Tulip Trading rechtszaak zou zijn, waarin wordt beweerd dat bepaalde ontwikkelaars hun fiduciaire plichten hebben geschonden. Daarnaast zal het fonds de financieringsbron vormen voor externe adviseurs.

Dit nieuws komt nadat Dorsey eind november 2021 Twitter verliet en de CEO positie afstond aan Parag Agrawal. Kort daarna leidde hij de rebranding van Square naar Block, waardoor het financiële betalingsbedrijf een blockchain pad insloeg.

Het bedrijf experimenteert sindsdien met crypto, waaronder een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor het verhandelen van Bitcoin (BTC/USD) onder andere crypto’s.