Kohl’s staat opnieuw onder druk om aandeelhouderswaarde te verhogen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 18, 2022
  • Macellum Advisors wil dat Kohl's Corp het bestuur opschudt.
  • Jonathan Duskin zegt dat de kernactiviteiten moeten worden verbeterd.
  • De aandelen van het bedrijf zijn in twee maanden tijd met bijna 20% gedaald.

Kohl’s Corp (NYSE: KSS) is dinsdag met meer dan 5% gestegen op de aandelenmarkt nadat Macellum Advisors had gezegd dat de detailhandelaar strategische acties moet ondernemen om zijn aandelenkoers te verhogen.

Wat Macellum voorstelt dat Kohl’s zou moeten doen?

De activistische investeerder wil dat Kohl’s zijn bestuur opschudt of een verkoop overweegt om zijn bedrijf een boost te geven. De push komt minder dan een jaar nadat het twee onafhankelijke bestuurders heeft voorgedragen in de raad van bestuur van de retailer. In het “Halftime Report” van CNBC zei Jonathan Duskin van Macellum:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Twee directeuren was niet genoeg verandering. Het was weer een verloren jaar. De verkoop bleef dramatisch achter bij de sector. Ze groeien niet eens in vergelijking met 2019. De aandelen worden verhandeld tegen een van de slechtste waarderingen. Er is dus veel meer verandering nodig voordat aandeelhouders hier rendement kunnen genereren.

Kohl’s had in april 2021 een schikking getroffen met de activistische belegger en het aandeel is sindsdien met ongeveer 20% gedaald. Vorige maand stelde Engine Capital ook voor dat Kohl’s zichzelf verkoopt aan een private equity onderneming of zijn digitale activiteiten scheidt.

Kohl’s hersteld dividend en verhoogde aandeleninkoop

In de afgelopen tien maanden heeft het warenhuisbedrijf het dividend hersteld, de inkoop van aandelen verhoogd en Sephora winkels in zijn winkels gelanceerd om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Volgens Duskin zijn het echter de kernactiviteiten die moeten worden gerepareerd.

Het kernproductassortiment en de waardepropositie is verbroken en heeft hulp nodig. Het moet onmiddellijk worden gerepareerd. Anders blijft het bedrijf elk jaar marktaandeel verliezen. Ze moeten de kernactiviteiten van dit bedrijf herstellen. Daar presteren ze ondermaats.

Aan de andere kant zegt Kohl’s teleurgesteld te zijn in “ongefundeerde speculaties” in de brief van Macellum. De activistische belegger bezit 5,0% van de winkelketen met hoofdkantoor in Wisconsin.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money