BofA Securities: er is dit jaar nauwelijks winst in CureVac

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 21, 2022
  • BofA Securities verlaagde de rating van CureVac naar "underperform".
  • Geoff Meacham ziet niet veel kansen voor CureVac in de vaccinruimte.
  • De BofA analist zegt dat de rest van de pijplijn van het bedrijf ook niet spannend is.

De aandelen van CureVac NV (NASDAQ: CVAC) sloten vrijdag bijna 15% lager nadat BofA Securities zei dat er dit jaar niet veel in de boeken staat voor aandeelhouders van het Duitse biofarmaceutische bedrijf.

Geoff Meacham verlaagde zijn koersdoel naar $20

In een notitie vanmorgen verlaagde Geoff Meacham van BofA Securities de rating van CureVac naar “underperform” en verlaagde zijn koersdoel naar $ 20 – ongeveer hetzelfde als waarmee het aandeel vrijdag werd geopend. Eerder had hij een prijsdoel van $ 55 op CVAC.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de analist zijn de bestaande COVID-19 vaccins en orale therapieën voldoende om aan de wereldwijde vraag te voldoen, waardoor CureVac in deze ruimte een beperkt voordeel heeft. Hij schreef:

We denken dat er voor CureVac nog minimale kansen op de vaccinmarkt zijn om van te profiteren. Bovendien denken we dat beleggers, gezien de recente ondermaatse prestaties van veel fabrikanten van COVID-19 vaccins, zijn begonnen af te stappen van de handel in COVID-19 vaccins.

Het Duitse bedrijf trok vorig jaar de aanvraag in om zijn COVID vaccin van de eerste generatie in Europa op de markt te brengen en zette zich in voor het mRNA vaccin van de tweede generatie dat het in samenwerking met GlaxoSmithKline ontwikkelt.

De niet-COVID pijplijn van CureVac is ook niet spannend

Meacham waarschuwt ook dat de rest van de pijplijn van het bedrijf er ook niet erg veelbelovend uitziet voor 2022, en daarom is het onwaarschijnlijk dat de aandelenkoers veel zal stijgen. In zijn nota zei hij:

De ontwikkeling van zijn niet-COVID pijplijn verliep langzamer en nam een achterbank in voor CVnCoV en CV2CoV. Met dit in gedachten denken we niet dat incrementele updates van CV8102 of de start van klinische proeven voor het griepvaccin voldoende risicovermindering in de pijplijn bieden om een zinvolle stijging te bewerkstelligen.

Aan de andere kant heeft JMP Securities een heel andere kijk op CVAC. Het startte de aandelen deze week op “outperform” met een prijsdoel van $ 52 of ongeveer 175% opwaarts vanaf hier.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money