Q&A met Claudiu Minea, medeoprichter en CEO van SeedOn

Door:
op Jan 28, 2022
Listen
  • SeedOn om transparantie problemen op te lossen.
  • Het minimaliseert investeringsrisico's en vermindert fraude.
  • Platform wil real-life toepasbaarheid en use cases voor blockchain technologie creëren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

SeedOn, een op blockchain gebaseerd crowdfundingplatform, faciliteert projectfinanciering via het Smart Contract Escrow model, waarbij geld op een gezamenlijke geblokkeerde rekening wordt gestort en pas in fasen wordt vrijgegeven zodra aan de vereisten is voldaan door het project.

Ondernemers kunnen toegang krijgen tot hun fondsen in overeenstemming met de fase waarin het project zich momenteel bevindt, waardoor verliezen als gevolg van frauduleuze crowdfunding inspanningen worden omzeild.

Invezz praat met de CEO en medeoprichter van het platform, Claudiu Minea.

1. Wat zijn in grote lijnen de belangrijkste pijnpunten die SeedOn gaat oplossen?

Door de tijd heen hebben we een aantal terugkerende problemen opgemerkt binnen de crowdfundingsector. Kwesties zoals bescherming van intellectueel eigendom, gebrek aan transparantie en traceerbaarheid van transacties, gebrek aan verantwoording, onrealistische waardering en vooral investeringsrisico’s en fraude, worden vaak langzaam aangepakt door crowdfundingplatforms en blijven de belangrijkste pijnpunten voor zowel investeerders als ondernemers.

Een van de belangrijkste doelstellingen van SeedOn is het oplossen van deze terugkerende problemen. We minimaliseren investeringsrisico’s en verminderen fraude door gebruik te maken van ons smart contract escrow model. We hebben een op een fase gebaseerde kapitaalinjectie voor startups, zodat ondernemers toegang hebben tot beperkte middelen die aan de huidige fase zijn toegewezen, afhankelijk van de fase waarin ze zich bevinden en het voltooiingspercentage van de vastgestelde mijlpalen.

Voor registratie op het SeedOn platform moet ook een NDA worden ondertekend, waardoor wordt gegarandeerd dat eventuele informatie of gevoelige gegevenslekken juridische gevolgen kunnen hebben. Ons platform gebruikt BSC (Binance Smart Chain) om gebruik te maken van het Consensusmechanisme en snelle, veilige en beveiligde transacties mogelijk te maken, die te allen tijde zichtbaar zijn voor netwerkgebruikers.

Bovendien zullen we ook investeringen opnemen met behulp van cryptocurrency en een gestructureerd kanaal voor communicatie na de verhoging. Beleggers die ons platform gebruiken, hebben de mogelijkheid om ons SEON token te gebruiken om te investeren in een startup of om hun beloningen te ontvangen, waarbij ze de mogelijkheid hebben om ons token ook van het SeedOn platform te verkrijgen met behulp van fiat valuta. Met betrekking tot het gestructureerde communicatiekanaal na de verhoging zijn wij van mening dat investeerders te allen tijde moeten worden geïnformeerd over de voortgang van een startup.

Dit is een zeer belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien door startups die worden gefinancierd via conventionele crowdfundingplatforms. Via SeedOn moeten ondernemers bedrijfsupdatevergaderingen plannen om investeerders op de hoogte te houden en op de hoogte te houden van hun voortgang. Het optreden van deze bijeenkomsten zal worden bepaald in relatie tot de duur van de implementatiefase.

2. Hoe screent SeedOn projecten en hun oprichters?

Welnu, we beginnen het screeningproces vanaf het indienen van het project. Om een nieuw crowdfundingproject in te dienen, moeten alle ondernemers het registratie-, KYC- en screeningproces doorlopen en vervolgens doorgaan met de achtergrondcontrole.

Het zal eerst worden uitgevoerd door een AI algoritme, waarbij wordt gecontroleerd op schendingen van het auteursrecht, en uiteindelijk zal een team van financiële experts en bedrijfsadviseurs de gevonden details handmatig controleren.

Alle ingediende aanmeldingsverzoeken voor startups op SeedOn worden beoordeeld door een team van bedrijfsadviseurs, waar continue feedback aan ondernemers zal worden gegeven totdat alle details voldoen aan de richtlijnen en vereisten van ons platform. Dit zorgt ervoor dat de gepresenteerde informatie gedetailleerd genoeg is, zodat beleggers het doel van het bedrijf begrijpen en een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

3. Zijn auteursrechtelijke bescherming en intellectuele eigendomsrechten een probleem bij crowdfunding?

Ja, helaas merken we dat ondernemers in de crowdfundingsector niet op een goede manier profiteren van auteursrechtelijke bescherming en intellectuele eigendomsrechten.

Daarom is dit een van de belangrijkste pijnpunten die SeedOn zal aanpakken: door alle projectdetails te beveiligen met een authenticatiemechanisme, zodat alleen geregistreerde investeerders (die een NDA hebben ondertekend op het moment van registratie) toegang hebben tot de volledige Project details. Niet-geregistreerde gebruikers kunnen een openbare korte beschrijving van het project zien, waarin de belangrijkste kenmerken worden benadrukt zonder gedetailleerde kenmerken en implementatiefasen bloot te leggen.

4. Wat denkt u dat mensen ertoe zal brengen om SeedOn als crowdfundingplatform te kiezen?

Als onderdeel van SeedOn willen we real-life toepasbaarheid en use cases creëren voor blockchain technologie, niet beperkt tot alleen de crypto ruimte. Deze technologie heeft een aanzienlijk potentieel om een revolutie teweeg te brengen in crowdfunding zoals we die nu kennen.

Ons doel is om een platform te bouwen dat problemen aanpakt die worden veroorzaakt door conventionele crowdfundingplatforms die niet worden aangepakt, waardoor mensen natuurlijk een platform kiezen dat deze problemen zou oplossen. Dit is een cruciaal aspect, aangezien we niet te vroeg op de markt zijn om gebruikers voor te lichten over wat we proberen te bereiken, en ook niet te laat om deze markt al verzadigd te hebben.

De crowdfunding industrie bestaat al ongeveer twee decennia en is nog steeds een van de meest populaire manieren om fondsen te werven. Zeker genoeg hebben crowdfunding projecten in de loop van de tijd een aantal problemen opgeworpen en een aantal behoeften onder hun donateurs blootgelegd. Daarom zal het bouwen van een platform met een solide basis rond deze problemen en behoeften zeker bijdragen aan het succes van SeedOn.

Bovendien zal SeedOn voortdurend nieuwe problemen aanpakken in overeenstemming met de behoeften van de markt, aangezien ons team van experts veel aandacht zal besteden aan de behoeften van de gebruiker en mogelijke nieuwe zorgen die van invloed kunnen zijn op de crowdfundingsector. Meer nog, als het gaat om de gebruikers- en klantervaring van ons platform en onze applicatie, zullen we een afdeling Research & Development (R&D) hebben die onze applicatie constant up-to-date houdt.

5. Wie zijn de belangrijkste concurrenten van SeedOn?

Het hangt af van de hoek van waaruit je kijkt. Op dit moment zijn er geen crowdfundingplatforms die blockchain gebruiken. Totdat er echter andere dergelijke platforms ontstaan, zijn onze concurrenten de populaire conventionele crowdfunding platforms.

6. Welke voordelen heeft SeedOn ten opzichte van hen?

Afgezien van het aanpakken van de huidige pijnpunten in de crowdfunding markt, zou ons voordeel zijn om blockchain technologie buiten de crypto ruimte te gebruiken en toe te passen in de crowdfunding sector. Alle transacties zullen dus transparant en traceerbaar zijn voor alle gebruikers, wat een vertrouwde omgeving biedt voor zowel investeerders als ondernemers. SeedOn zal een belangrijke rol spelen bij het aanzienlijk verminderen van fraude- en investeringsrisico’s, en werken aan een revolutie in conventionele crowdfunding.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.