MicroStrategy CEO: “BTC is de meest ontwrichtende kracht van het decennium”

Door:
op Feb 2, 2022
Listen to this article
  • MicroStrategy heeft nog eens $25 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin.
  • Het bedrijf rapporteerde een veel groter dan verwacht verlies voor Q4.
  • MicroStrategy aandelen zijn in minder dan drie maanden met 60% gedaald.

Bitcoin crashte in januari naar een dieptepunt van $ 33.000, wat MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) zag als een kans om ‘s werelds grootste cryptocurrency te kopen. De bekende BTC bull investeerde vorige maand nog eens $ 25 miljoen om 660 Bitcoin te kopen.

Opmerkingen van CEO Saylor over CNBC’s ‘Squawk on the Street’

MicroStrategy bezit nu in totaal 125.051 Bitcoins, ter waarde van $ 4,67 miljard tegen de huidige prijs van $ 37.330. Op CNBC’s “Squawk on the Street” zei CEO Michael Saylor:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bitcoin is de meest ontwrichtende kracht van het decennium. Het is dus onze bedoeling om BTC te verwerven en vast te houden op alle mogelijke manieren. We combineren de efficiëntie van een spot-ETF zonder kosten met rendement en de goedkope hefboomwerking van een werkmaatschappij zonder het concurrentierisico van een Bitcoin mijnwerker.

Een dag eerder rapporteerde MicroStrategy een veel groter dan verwacht verlies voor het fiscale vierde kwartaal, voornamelijk gerelateerd aan de scherpe daling van de prijs van Bitcoin vanaf het recordhoogte in november.

Katalysatoren voor een grotere institutionele acceptatie van Bitcoin

Saylor is ervan overtuigd dat een digitale vastgoedoplossing zoals Bitcoin de meest voorkomende financiële uitdagingen, waaronder inflatie, kan oplossen, en ziet verschillende katalysatoren die de institutionele acceptatie in de komende jaren kunnen stimuleren. Hij voegde toe:

Goedkeuring van de Spot ETF zou een katalysator zijn. Als FASB de boekhoudkundige verwerking omzet in boekhouding tegen reële waarde, zal dat een katalysator zijn. En ik denk dat extra regelgevende duidelijkheid van de administratie ook ten goede zal komen aan Bitcoin en de institutionele acceptatie van het activum zal versnellen.

MicroStrategy zei dat zijn vrije kasstroommarge 18% bedroeg in het recente kwartaal, wat volgens Saylor het bewijs is dat de kernactiviteiten sterk blijven. Het aandeel is 60% gedaald in minder dan drie maanden.