Dubai introduceert nieuwe regels voor virtuele activa

Door:
op Mar 10, 2022
Listen to this article
  • Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum keurde de nieuwe wet goed.
  • In de VAE worden vrije zones en speciale ontwikkelingszones gecreëerd.
  • Dubai Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) wordt opgericht.

Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum keurde de Dubai Virtual Asset Regulation Law goed, waarmee Dubai voor het eerst regelgeving voor digitale assets kreeg.

Het doel van de Dubai Virtual Asset Regulation Law is om een geavanceerd wettelijk kader te bieden voor het besturen van de virtuele activa industrie en het bieden van bescherming aan investeerders om verantwoorde bedrijfsgroei rond digitale valuta mogelijk te maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Virtual Asset Regulation Law schrijft voor dat vrije zones, speciale ontwikkelingszones en de Dubai Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) moeten worden opgericht.

De VARA krijgt financiële autonomie en juridische bevoegdheid en is verbonden met de Dubai World Trade Center Authority (DWTCA). Het is degene die verantwoordelijk is voor het reguleren en verlenen van vergunningen voor de virtuele activasector op het vasteland van Dubai en de gecreëerde Free Zone gebieden.

The Sheikh benadrukte dat Dubai een belangrijke speler zal worden bij het ontwerpen van de toekomst van digitale activa over de hele wereld. Hij merkte op dat Dubai alles in huis heeft om een wereldwijd centrum voor virtuele activa te worden.

Sheikh Mohammed bin Rashid zei:

“Vandaag nemen we deel aan het wereldwijd ontwerpen van de toekomst van virtuele activa. Dubai zal het meest geavanceerde virtuele activa ecosysteem bieden op het gebied van organisatie, bestuur en veiligheid… Goedkeuring van de virtuele activawet en oprichting van de Dubai Virtual Asset Regulatory Authority is een essentiële stap die de positie van de VAE in deze sector vestigt, een stap die gericht is op de sector helpen groeien en investeerders beschermen.”

Cryptoleiders naar Dubai trekken

Directeur-generaal van DWTCA Helal Saeed Al Marri zei dat de nieuwe wet en de VARA Dubai en de VAE in het algemeen in staat zullen stellen hun virtuele activasector uit te breiden en ook wereldleiders binnen de industrie aan te trekken.

De VARA zal ook zorgen voor naadloze coördinatie met de Centrale Bank van de VAE en de Securities and Commodities Authority in kwesties die verband houden met virtuele activadiensten.

De VARA zal regels en wetten organiseren en opzetten om het gedrag van virtuele activadiensten te regelen.