Is het Robinhood aandeel een goede koop na de aankoop van Bankman?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on mei 13, 2022
  • De koers van het aandeel Robinhood daalde scherp nadat Bankman aandelen had gekocht.
  • Analisten denken dat hij zou kunnen aandringen om FTX samen te voegen met HOOD.
  • De eerste sprong kan een dead cat bounce zijn.

De aandelenkoers van Robinhood ( NASDAQ: HOOD ) zette zijn bullish rally op vrijdag voort, toen investeerders op koopjesjacht gingen. Het aandeel sprong naar een hoogtepunt van $ 10,64, het hoogste niveau sinds 5 mei. Het is deze maand met meer dan 36% gestegen boven het laagste niveau.

FTX-oprichter koopt HOOD aandelen

De belangrijkste katalysator voor de huidige aandelenkoers van HOOD is de beslissing van Sam Bankman om een groot belang in het bedrijf te verwerven. Hij verwierf een belang van 7,6% in Robinhood, waarmee hij de grootste solo-investeerder is in een bedrijf dat nu wordt gewaardeerd op meer dan $ 8 miljard.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analisten denken dat Bankman iets van plan is met deze acquisitie. Hij kan bijvoorbeeld besluiten om aan te dringen op een fusie tussen de twee bedrijven. Een dergelijke fusie zou een grote financiële dienstverlener creëren die zich richt op zowel aandelen als digitale valuta.

In de meest recente deals werd FTX gewaardeerd op meer dan $ 25 miljard, terwijl FTX US een particuliere waardering heeft van meer dan $ 7 miljard. Natuurlijk zijn deze waarderingen waarschijnlijk een beetje afgenomen, aangezien de prestaties van cryptocurrencies slecht waren.

Zijn overname komt op een moment dat de aandelenkoers van Robinhood meer dan 80% is ingestort ,vanaf het hoogste punt ooit. De meest recente katalysator waren de inkomsten van het bedrijf, waaruit bleek dat de groei afnam.

Het bedrijf zei dat zijn aandelen in bewaring stegen tot $ 68,5 miljard, terwijl cryptocurrencies stegen tot ongeveer $ 19,7 miljard. De contanten stegen tot $ 9,2 miljard, terwijl de effectenleningen met 31% daalden tot $ 24 miljoen.

Dus, is Robinhood een goede investering? Hoewel het bedrijf een goed product heeft, staat het voor grote uitdagingen. Aandelen en cryptocurrencies hebben bijvoorbeeld een sterke neerwaartse trend doorgemaakt. Dit zal meer daghandelaren stimuleren om uit de markt te blijven. Bovendien hebben de activa, nu de Fed verstrakt, meer neerwaartse ruimte om te runnen.

Voorspelling van de aandelenkoers van Robinhood

Robinhood-voorraad

De dagelijkse grafiek laat zien dat de prijs van het HOOD-aandeel de afgelopen maanden in een sterke neerwaartse trend is geweest, aangezien de vraag naar hun diensten zijn afgenomen. Het aandeel blijft onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de MACD onder het neutrale niveau is bewogen.

Daarom lijkt deze sprong alsof het een “dead cat bounce” is. Als zodanig is er een mogelijkheid dat het de bearish trend op korte termijn zal hervatten. Als dit gebeurt, is het volgende sleutelniveau om naar uit te kijken $ 8.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money