Morgan Stanley: SPX zou kunnen terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie van 3.400

Door:
op mei 17, 2022
  • Michael Wilson ziet nog een daling van 15% in de S&P 500 index.
  • Hij noemt de recente stijging van de Amerikaanse aandelen een rally op de bear markt.
  • De analist raadt vastgoed, gezondheidszorg en nutsbedrijven aan.

De S&P 500 index zou in de komende maanden kunnen terugkeren naar het niveau van vóór de pandemie van 3.400, wat zich vertaalt in nog eens een daling van 15% vanaf hier, waarschuwde een analist van Morgan Stanley op maandag.

Laat je niet misleiden door de bear markt rally

Michael Wilson noemt de recente opleving (ongeveer 4,0%) in Amerikaanse aandelen een “bear market rally” en zegt dat beleggers zich schrap moeten zetten voor meer pijn in de toekomst aangezien inflatie en aanbodbeperkingen een aanzienlijke tegenwind blijven. In zijn notitie zei de analist:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu de waarderingen aantrekkelijker zijn, de aandelenmarkten zo oversold zijn en de rente mogelijk onder de 3,0% stabiliseert, lijken aandelen opnieuw te zijn begonnen aan een belangrijke rally op de bear markt. Daarna blijven we erop vertrouwen dat er nog steeds lagere prijzen in het verschiet liggen.

Vorige week zei het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics dat de inflatie in april 8,30% bedroeg – een marginale daling ten opzichte van de voorgaande maand, maar nog steeds hoger dan de Dow Jones raming.

Hoe navigeer je door de huidige omgeving?

Wilson blijft een recessie onwaarschijnlijk achten, maar is het ermee eens dat het risico van een dergelijke economische neergang zeker is toegenomen. De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal van 2022 onverwachts met 1,40%.

Dat is nog een reden waarom de risicopremie op aandelen te laag is en aandelen nog steeds te duur zijn. De bear markt zal pas voorbij zijn als de waarderingen dalen tot niveaus (14 – 15x) die het soort winstverlagingen betreffen die we voor ogen hebben, of de winstramingen worden verlaagd.

Hij beveelt aandelen in onroerend goed aan, evenals die in de gezondheidszorg en nutsvoorzieningen om door de huidige omgeving te navigeren, terwijl aandelen in technologie en duurzame consumentengoederen een grote “nee” voor hem blijven.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld