Ad

Bitcoin mining aandelen kaatsen terug in augustus

Door:
op Aug 15, 2022
Bijgewerkt: Mar 9, 2023
Listen
  • Bitcoin-mining voorraad steeg in augustus met 36%, vergeleken met 4,5% voor Bitcoin en 3,6% voor de S&P 500
  • Door stijgende kosten en bitcoin nog steeds bijna 50% gedaald YTD stoppen veel kleinere miners
  • Mining difficulty afgenomen, dus de concurrentie is afgenomen, maar miners blijven BTC-reserves verkopen

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Het was de laatste tijd een welkome uitstel op de markten, na een verzengende eerste helft van het jaar. Het herstel van één sector was echter bijzonder sterk.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Bitcoin-mining aandelen zijn de afgelopen weken enorm gestegen. De onderstaande grafiek van Mike Colonnese van HC Wainwright kwantificeert de beweging – de gemiddelde Bitcoin-mining voorraad steeg in de eerste twee weken van augustus met 36%, in tegenstelling tot een beweging van 4,5% in BTC en een stijging van 3,6% in de S&P 500.

De bredere positiviteit in de markt is goed gedekt. De CPI-gegevens daalden deze maand tot 8,5%, wat lager was dan de verwachtingen van 8,7%, en met de huidige omgeving die hypergefocust is op inflatiemetingen en de bijbehorende Fed-reacties, is dat op zich al positief nieuws. Bovendien, binnen cryptocurrency-kringen, heeft het nieuws dat Coinbase samenwerkt met de institutionele investeringskoning Blackrock, ervoor gezorgd dat Bitcoin nog hoger is gestegen en flirt met de $25.000 (hoewel sommige voorspellingen van analisten ver hierboven lagen, zoals ik in dit artikel schreef vorige week).

Stijgende kosten en dalende inkomsten

Copy link to section

Aan de andere kant, als we hier een stapje terug doen, is het dan logisch dat de mining voorraden zo sterk stijgen? Ik publiceerde een week geleden een stuk waarin ik keek naar de stijgende elektriciteitskosten die mijnwerkers onder druk zetten.

Met het geopolitieke klimaat dat de krantenkoppen drijft als gevolg van de stijging van de gasprijzen, is ook elektriciteit in de lift. Alleen al in Europa bedroeg de European Power Benchmark gemiddeld 201 €/MWh in het eerste kwartaal van 2022 – dat is een stijging van 281% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2021

In sommige landen was het nog erger. Spanje en Portugal stegen met 411%, terwijl de prijzen in Frankrijk met 336% stegen en de Italiaanse prijzen de hoogste waren in de hele EU met € 249 per MWh, een stijging van 318% ten opzichte van een jaar eerder.

En toch zien we deze aandelen nu zo hard stijgen? En met Bitcoin – duidelijk de inkomstenbron van miners – nog steeds bijna 50% lager dan het jaar?

Welnu, het antwoord ligt in de moeilijkheid van het mining netwerk. Met deze bovengenoemde operationele kosten die stijgen en de inkomsten van miners dalen, hebben de kleinere miners echt de kneep gevoeld. Nu velen stoppen met hun werkzaamheden, is de mining moeilijkheid gedaald tot een dieptepunt van vijf maanden, wat een rooskleuriger beeld schetst voor degenen die overblijven – zoals ik hieronder heb uitgezet.

Ondanks dit welkome uitstel, verraadt een check-in van de bitcoin-reserves van mining pools de strijd die het dit jaar tot nu toe is geweest. Ik heb deze saldi uitgezet over de afgelopen 6 maanden, en het is vrij duidelijk dat er op 9 mei een abrupte ommekeer plaatsvond. Wat gebeurde er op 9 mei? Een munt met de naam UST lanceerde een dodelijke spiraal van epische proporties, die de besmettingscrisis in gang zette die over de industrie golfde – er was geen ontsnapping mogelijk, en zeker niet voor miners.

Het is interessant dat, ondanks dat de markt de afgelopen weken groen is geworden, deze saldi niet zijn gestegen. Hoewel de gegevens slechts tot juli beschikbaar zijn, begonnen de markten vorige maand aan hun herstel. Het is inderdaad een punt dat ook in het rapport van Colonnese wordt vastgelegd, aangezien hij onder de grafiek presenteert die laat zien dat de verkoop van bitcoins van miners in juli hoog bleef. Als de markt groen blijft, zullen de gegevens uit bedrijfsdeponeringen voor augustus interessant zijn om te beoordelen of hier een verandering van toon is.

We schatten dat de 11 mijnwerkers in onze dataset in juli 6.019 BTC hebben verkocht, of 167% van de totale productie voor de maand

Mike Colonnese, HWC Research

Via Mike Colonnese of HC Wainwright

Aandelen met een hoge bèta

Copy link to section

Nu de markten groen zijn en de prijs van Bitcoin stijgt, zijn mining aandelen die in een explosiever tempo omhoog springen precies wat we eerder op de markt hebben gezien – bitcoin mining aandelen hebben aangetoond dat ze een hogere bètaoptie zijn die sterk gecorreleerd is met de prijs van Bitcoin.

Dat blijkt ook uit het rapport van Colonnese. Terwijl Bitcoin nog steeds een rampzalig jaar als geheel moet doorstaan, met een daling van 47% ondanks de recente terugval, zijn mining aandelen nog slechter – ze handelen gemiddeld 59% onder de prijzen waartegen ze het jaar openden. Nogmaals, het zijn aandelen met een hoge bèta die zijn gecorreleerd aan Bitcoin – dus in de context hiervan is het volkomen logisch.

Via Mike Colonnese of HC Wainwright

Dus, met crypto als geheel nog steeds met hoofdpijn na de door Terra gevoede besmettingscrisis en de verwijdering door de Fed van marktbrede liquiditeit, is het belangrijk om te onthouden hoe hoog bèta veel van deze mijnaandelen zijn.

Natuurlijk, het landschap YTD was verschrikkelijk, met prijzen die dat weerspiegelen. Maar de laatste paar weken laten zien dat zodra die bodem is bereikt, de bounceback-winsten die hier worden aangeboden, te groot zullen zijn. De echte vraag, zoals ik vanmorgen in mijn eerste artikel van de week heb behandeld, is om te bepalen wanneer dat precies is.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Bitcoin Crypto Mining