Nexo laat concurrentie ver achter zich

Door:
op Aug 31, 2022
Listen
  • Nexo heeft toewijzing van $50 miljoen aangekondigd als onderdeel van terugkoopprogramma
  • Ashmore citeert interview met mede-oprichter Antoni Trenchev in april: bewijs dat Nexo goede keuzes maakt
  • Grootste probleem Nexos is markt die niets te maken wil hebben met bijvoorbeeld Celsius

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De uitdrukking “crypto-leningen” heeft dit jaar een enigszins negatieve betekenis gekregen.

De ineenstorting van Terra in mei veroorzaakte een besmettingsgolf die zich over de industrie verspreidde. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat veel bedrijven ten onder gingen, van wie er verschillende zich in de CeFi-ruimte bevonden – met name Celsius.

Nexo wordt anders beheerd

Nexo, die een bod uitbracht op de activa van Celsius kort nadat ze het opnemen van klanten hadden opgeschort – een ongelooflijk slimme zet waar ik hier over schreef – heeft dergelijke problemen niet gehad. De enige zorg voor Nexo was om geassocieerd te worden met de onverantwoordelijke CeFi-spelers die hun activa zo flagrant verkeerd beheerden.

Ik interviewde mede-oprichter en Managing Partner van Nexo, Antoni Trenchev, in april – slechts een paar weken voordat de markt in chaos werd ondergedompeld als gevolg van de Luna-doodsspiraal. Trenchev was destijds onvermurwbaar dat hun model voor overcollateratie niet zou worden gewijzigd in het streven naar extra rendement. Nu terugkijkend en overwegend wat er met anderen in de branche is gebeurd, bleek dit een zeer belangrijk standpunt te zijn.

De reden dat Nexo de tand des tijds heeft doorstaan in de volatiele cryptomarkt, is ons overcollateralized leenmodel zonder uitzonderingen. We lenen geen geld uit zonder onderpand, zelfs niet aan onze grootste en meest vertrouwde partners. We hebben dan ook geen plannen om deze aanpak in de nabije toekomst te wijzigen.

Antoni Trenchev, april 2021

Terugkoopprogramma

Nexo heeft verder aangegeven dat het op schema ligt met zijn langetermijndoelen met de voortdurende vooruitgang van zijn terugkoopinitiatief. Deze week maakten ze de laatste toewijzing van $50 miljoen bekend.

De toewijzing van nog eens $50 miljoen aan ons terugkoopplan is het resultaat van onze solide liquide positie en Nexo’s vermogen en bereidheid om zijn eigen producten, token en gemeenschap aan te moedigen, naast zijn naar buiten gerichte initiatieven om liquiditeit in de industrie te injecteren

Antoni Trenchev

Terwijl de markt blijft weergalmen te midden van het turbulente macroklimaat, de geopolitieke situatie en het bredere negatieve sentiment, doet Nexo wat het kan om de gezondheid van zijn ecosysteem op de lange termijn te versterken.

Op dit moment hebben onze investeerders en klanten vaste grond nodig om op te lopen, en onze derde symbolische terugkoop zorgt voor deze extra stabiliteit nu we uit de nieuwste achtbaan op de markt komen

Het maakt niet uit op welke manier je het zwaait, de vervulling van het laatste terugkoopplan is een duidelijk teken van kracht en een verder signaal naar de markt dat het niet in de buurt moet komen van wat Celsius ook was.

Voor Nexo is het jammer dat velen de industrie de afgelopen maanden over dezelfde kam scheren. Maar nogmaals, dit is te verwachten: beleggers zijn nu voorzichtiger en meer alert op risico’s. Dat is een goede zaak voor de markt in het algemeen. En die investeerders zullen ongetwijfeld de aanhoudende beweging van Nexo in de goede richting opmerken.

Ad

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10