Ad

Beleggen in Plug Power aandelen na de huidige rally?

Door:
op Nov 16, 2022
Listen
  • Plug Power-aandelen stegen met meer dan 10% na de resultaten van het derde kwartaal
  • Omzet en winst bleven achter bij de verwachtingen
  • De negatieve vrije kasstroom voor het derde kwartaal bedroeg bijna $300 miljoen

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG) stegen met meer dan 10% nadat het bedrijf afgelopen dinsdag de resultaten over het derde kwartaal rapporteerde.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Omzet en winst bleven achter bij de verwachtingen

Copy link to section

Plug Power Inc. is een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van waterstof-brandstofcelsystemen die conventionele batterijen vervangen in apparatuur en voertuigen die worden aangedreven door elektriciteit.

Plug Power rapporteerde afgelopen handelsweek zijn resultaten over het derde kwartaal. De totale omzet is met 31,1% op jaarbasis gestegen tot $188,6 miljoen, terwijl het GAAP-verlies per aandeel – $0,30 bedroeg.

Omzet en winst bleven achter bij verwachtingen. Toch is het belangrijk om te zeggen dat de brutomarges van de nieuwe electrolyzer-activiteiten niveaus van meer dan 15% bereikten. Christopher Souther, een analist bij financieel adviesbureau B. Riley, liet weten:

We blijven positief over Plug’s groeimogelijkheden en leidende positie in het wereldwijde waterstofecosysteem. Het aandeel zal echter enigszins aan het bereik gebonden zijn totdat er zinvolle vooruitgang wordt geboekt op het margefront, wat enkele kwartalen kan duren.

Het management van het bedrijf verwacht dat de omzet voor het fiscale jaar 2023 ongeveer $1,4 miljard zal bedragen, wat een aanzienlijke groei vertegenwoordigt in de activiteiten van Plug Power.

De Russische invasie van Oekraïne bracht regeringen ertoe meer na te denken over hernieuwbare energie om de afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen te verminderen.

In 2025 voorspelt Plug Power dat het meer dan 500 ton groene waterstof per dag zal ontwikkelen. Andrew Marsh, Chief Executive Officer van Plug Power, zei dat groene waterstof ervoor zou zorgen dat het bedrijf de komende jaren kan blijven verdubbelen.

CEO Andrew Marsh zei ook dat Plug Power waterstof kan opwekken tegen 1/3 van de kosten die we vandaag betalen aan industriële gasbedrijven.

Plug Power blijft een van de leiders in de energietransitie, maar investeerders moeten aan de zijlijn blijven totdat het bedrijf eindelijk zijn agressieve doelstellingen begint te halen.

Het bedrijf blijft problemen hebben met aanhoudende uitvoeringsproblemen, terwijl het management berucht blijft vanwege het constante patroon van te veel beloven en te weinig waarmaken.

Tijdens de telefonische vergadering in augustus in het tweede kwartaal voorspelde CEO Andrew Marsh bijvoorbeeld $140 miljoen aan elektrolyzer zendingen voor de tweede helft van dit jaar.

In de brief aan de investeerders in het derde kwartaal vermeldt hij alleen dat Plug Power op schema ligt om in het vierde kwartaal 60 tot 100 MW aan electrolyzer-stacks te produceren, wat een fractie is van de $140 miljoen die het management slechts drie maanden geleden had geprojecteerd.

Laten we nu eens kijken naar de basisprincipes. Negatieve vrije kasstroom voor het derde kwartaal bedroeg bijna $300 miljoen. Het bedrijf is nog steeds niet winstgevend en weet nog steeds niet zeker wanneer dat zal zijn.

Plug Power keert geen dividend uit, de boekwaarde per aandeel is ongeveer $7,2 en er zijn momenteel betere investeringsmogelijkheden.

Technische analyse

Copy link to section

Plug Power aandelen hebben zich hersteld van hun dieptepunten die in de eerste week van november werden bereikt, en voorlopig beheersen “bulls” de prijsbeweging.

De prijs is ook boven het 10-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen, wat zeker een positief teken is. Toch moeten beleggers er rekening mee houden dat het risico van een nieuwe daling nog steeds bestaat.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $15, terwijl $20 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $15 daalt, zou dit een “verkoop” -signaal zijn en ligt de weg open naar $13 of zelfs lager.

Aan de andere kant, als de prijs boven de $20 stijgt, kan het volgende doel $25 zijn.

Conclusie

Copy link to section

Plug Power-aandelen stegen meer dan 10% nadat het bedrijf afgelopen dinsdag de resultaten over het derde kwartaal rapporteerde. Plug Power blijft een van de leiders in de energietransitie, maar investeerders moeten aan de zijlijn blijven totdat het bedrijf eindelijk zijn agressieve doelstellingen begint te halen.

Energi Stacks Beurs Trading Tips