Flame animation

De hipste nieuwe
meme coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentieel

Shiba Memu Roll-out Logo KOOP NU

Bitcoin prijsanalyse: BTC staat voor moeilijk weerstandsniveau

Door:
op Feb 16, 2023
Listen
  • Bitcoin bereikte woensdag een nieuw hoogtepunt voor 2023, boven de $24.000.
  • Bitcoin staat voor een zeer moeilijke uitdaging op het niveau van $25.000, een belangrijk weerstandsniveau.
  • Ondertussen steeg de Amerikaanse dollarindex op woensdag, wat een vreemde beweging is.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) kreeg woensdag een opmerkelijk momentum toen de digitale valuta een nieuw hoogtepunt in 2023 bereikte. Toegegeven, 2023 is slechts 6 weken oud en de huidige bull run ziet er vrij onbeduidend uit wanneer we kijken naar de eenjarige grafiek.

Maar ik wil niet negatief doen, ik probeer alleen informatie te verzamelen om een weloverwogen beslissing te nemen over waar Bitcoin naartoe gaat.

Laten we eerst bespreken waar we nu staan. BTC brak boven de $24.000 als onderdeel van een van de sterkste dagelijkse winsten in maanden. Invezz rapporteerde eerder vandaag over het sterke momentum van Bitcoin en zoals vaak het geval is in de crypto-ruimte, kan een artikel binnen enkele uren irrelevant en verouderd worden.

Dat gezegd hebbende, wat nog even met het openen van de champagne.

  • Save

Dit is wat mij het meeste zorgen baart. Het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen is een van de topindicatoren waar ik vaak naar kijk. Zolang Bitcoin handelt onder de 200 dagen MA, hebben de bears nog steeds de controle. Een uitstap hierboven en alle voorspellingen zijn van tafel.

Maar we moeten er eerst komen, en dat zal niet gemakkelijk zijn.

De MA van 200 dagen valt ook ongeveer samen met de belangrijkste weerstandsniveaus en de hoogtepunten van afgelopen zomer, toen Bitcoin op het punt leek te komen te herstellen, maar stuitte op intense verkoopdruk.

Veel handelaren en analisten op Twitter lijken er een vergelijkbare mening op na te houden, en terecht. Noem het misschien voorzichtig optimisme. Slechts vijf dagen geleden was de netto niet-gerealiseerde winst van alle Bitcoins in omloop slechts $2.500.

Ondertussen staan de Amerikaanse dollarindex en Bitcoin beide hoger op woensdag. Is dit ooit eerder gebeurd? Ik denk het niet en dit kan problematisch zijn. De DXY meet de sterkte van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere activa.

Wanneer investeerders verschuiven van andere activa naar de dollar, stijgt de DXY-index. Er is een typische omgekeerde correlatie tussen DXY en Bitcoin, maar dat is op dit moment niet het geval. Ik hou niet van onzekerheid.

  • Save
  • Save