Ad

4 redenen waarom de prijs van Bitcoin net boven de $30.000 is gestegen

Door:
op Apr 11, 2023
Listen
  • De prijs van Bitcoin brak gedurende de nachtdoor de belangrijke weerstand op $30.000.
  • BTC-whales zijn tijdens de recente consolidatie doorgegaan met het kopen van de munt.
  • Ook het komende bankverdienseizoen draagt bij aan de rally.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) maakte maandag een bullish breakout na de afgelopen weken in een extreem krap bereik te hebben doorgebracht. Het sprong naar een hoogtepunt van $30.481, het hoogste niveau sinds juni vorig jaar. Dit herstel betekent dat Bitcoin met meer dan 50% is gestegen vanaf het dieptepunt dit jaar. Het heeft ook beter gepresteerd dan andere populaire activa zoals goud en de S&P 500.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Aankomend bankcijfersseizoen

Copy link to section

De eerste belangrijke reden waarom de prijs van Bitcoin zo hard is gestegen, is het komende bankinkomsten seizoen, dat op vrijdag begint. Grote nationale banken als JP Morgan en Wells Fargo zullen volgende week de resultaten publiceren, gevolgd door regionale banken.

Analisten zijn van mening dat dit een moeilijk inkomstenseizoen zal worden voor regionale banken. De meeste van deze banken zagen kapitaalvlucht tijdens de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature. Bovendien hebben de meesten van hen te maken met de risicovolle commerciële vastgoedsector. Bitcoin deed het goed toen de volatiliteit in de bankensector op zijn hoogtepunt was.

Federal Reserve capituleert

Copy link to section

De andere reden waarom de prijs van Bitcoin stijgt, is dat er tekenen zijn dat de Federal Reserve capituleert. Analisten menen dat de Fed nog één renteverhoging te gaan heeft alvorens haar renteverhogingen te onderbreken.

Bovendien hebben veel andere centrale banken hun renteverhogingen gepauzeerd. Eerder deze maand besloten Reserve Bank of Australia en Reserve Bank of India allemaal te pauzeren. Bank of Canada heeft ook een strategische pauze genomen om de toestand van de economie te observeren.

Vrijdag gepubliceerde banengegevens toonden aan dat de loongroei in het langzaamste tempo sinds 2021 steeg. Analisten verwachten dat de voor woensdag geplande inflatiecijfers zullen aantonen dat de totale consumentenprijsindex (CPI) is gedaald tot 5,2%.

Aangezien de prijs van Bitcoin crashte tijdens de wandelcyclus, verwachten analisten dat het goed zal gaan als de Fed pauzeert. Dit verklaart ook waarom whales hun toewijzing aan Bitcoin hebben verhoogd.

Ethereum’s Shapalla-upgrade

Copy link to section

Ondertussen stijgt de prijs van BTC vanwege de aanstaande Shapalla-upgrade, wat het grootste cryptonieuws zal zijn van de week. De update maakt het voor stakers van Ethereum mogelijk om hun geld en beloningen op te nemen.

Op korte termijn zal de update waarschijnlijk enige volatiliteit op de ETH-markten met zich meebrengen, aangezien er zorgen blijven bestaan over de regelgeving. Als zodanig is er enige rotatie van Ethereum naar Bitcoin, aangezien Amerikaanse toezichthouders van mening zijn dat BTC geen beveiliging is.

De technische gegevens waren bullish

Copy link to section

BTC/USD-grafiek door TradingView

Ten slotte maakte de prijs van Bitcoin een bullish uitbraak vanwege de technische positie. Zoals hierboven getoond, vormde BTC een bullish flag-patroon op de vieruurgrafiek. Bij analyse van prijsacties is dit patroon meestal een bullish teken. Ook bleef BTC boven het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen, wat ook een positieve katalysator is.

Bank of Canada Bitcoin Reserve Bank of Australia Silicon Valley Bank Crypto